Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan hízzak és erősödjek?

Hogyan hízzak és erősödjek?

Figyelt kérdés

Nagyot fogtok nézni...

14 éves fiú vagyok, 35 kg, 155 cm, 1 évesen műtöttek, mert ki kellett venni a jobb tüdőmnek a középső részét, olyan 30%-át, és tölcsérmellkasom is van. Ez vagyok én. :(((

Ettől függetlenül egészséges vagyok, ritkán beteg, és kicsit sem vagyok életkedvtelen.

Szeretnék viszont hízni, és erősödni a gimnáziumig.

A kérdéseim:

Milyen ételekből egyek a legtöbbet és mikből kevesebbet?

Csak a különböző ételek mennyisége kellene, így könnyebb lesz összepakolni az étrendet.

Nyárra lesz strand bérlet, és fogok járni úszni a mellkasomra.

Meg ha valaki leírna nekem az írottjaim alapján egy heti testedzést, meg hogy ha sokat csináltam, hogyan kell növelni a mennyiséget meg ilyen?

Ezeket ha valaki aki gondolja, jó lenne, ha leírná, mert sehol sem találok semmit ami nekem való, meg normális étrendet se, már nincs ötletem, és nagyon rossz, hogy én vagyok itt a p*cs, és olyan vagyok mint egy nyomi

Köszönöm!

2014. máj. 13. 22:45
 1/5 anonim ***** válasza:
szia ! Még a magasságod az hagyján, fogsz még nőni legalább 15 centit(remélhetőleg), bár ez genetika kérdése elsősorban. A testsúlyod az viszont még ehhez a magassághoz is durván kevés. Én legelsőnek is teljes laborvizsgálatot(vér, vizelet) javasolnék. Ki kell deríteni hogy mi a probléma(vitaminhiány, nem megfelelő táplálkozás, egyéb). Ezután multivitamin szedését javaslom, és ne napi 1-et, nyugodtan szedhetsz kettőt is az előírt 1 adag helyett. De mondjuk ha multivitaminos pezsgőtablettát iszol, akkor abból akár 3-at is, eleinte. Szedhetsz külön még vas+c vitamint is. A többire kérdezz inkább rá itt: [link]
2014. máj. 13. 23:24
 2/5 A kérdező kommentje:

A vitamin az kellene, de vizsgálatok nem hiszem, apám ugyanilyen, a test ugyanaz, csak kicsibe, de neki nem vot tüdő probléma, ugyan egy minimális tölcsérmellkasa van, de kicsi.

Magassága pont jó, de ő is kemény 65 kg.

Nekem kellene egy testedzés, egy étrend meg hogy miből menny kéne, jön az úszás pluszba meg vitaminok, szerintem ennyi kellene.

Amúgy évente járunk pestre tüdő ellenőrzésre, és ott vérvétel cucc meg stb minden játszik.

2014. máj. 13. 23:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Figyelj, egy vérvételtől nem lesz semmi bajod, a háziorvosod jó eséllyel el is mondja az alapján hogy van e vitaminhiányod(biztosan van) . Kicsit problémás a te eseted, kreatin monohidrátot nem ajánlhatok neked, bár lehet hogy megdobna egy kicsit.Passz, tényleg kérj tanácsot az étkezésekkel kapcsolatban azon az oldalon amit linkeltem.
2014. máj. 14. 00:12
 4/5 kovpet ***** válasza:

Hízni nem akarsz. Hízni senki nem akar, mert a hízás zsírosodást jelent és a zsír ellenség.

Izmosodni akarsz, azt meg neked is ugyan úgy kell mint akárkinek: tömegnövelő étrend és súlyzós (vagy saját súlyos) edzés. Mivel még fiatal vagy, így a saját súlyos jobb lenne, de ha a súlyzók mellett döntesz, akkor egy ideig relatíve kis súllyal és inkább több ismétléssel végezd a gyakorlatokat.

2014. máj. 14. 11:40
 5/5 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm
2014. máj. 14. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!