Miért rossz ötlet magunktól kettlebellezni?
Mármint csak egy helyen olvastam, hogy rossz, de én nem akarnám verseny szinten csinálni, csak otthon egyfajta súlyzózásként, úgyis akartam venni egy súlyzót, hát ez sem másabb, de tán többfunkciós. Talán ugyanúgy le lehet a videókról szedni, hogy, hogy kell lendíteni meg 8-asokat csinálni és ezen felül én nem akarok mást csinálni, ha meg nem csinálnám tökéletesen, akkor is valamennyit használ erősítésbe, fogyásba, ilyesmi, nem?
Már csak az a kérdés, hogy 12 vagy 16 kilós, mert bár nagydarab férfiember vagyok, a 20 kilóst megemelni is nehéz, nem, hogy mindenfélét csinálni vele.
Autót vezetni sem a youtube-ról tanulsz:)
Rengeteg gagyi video van fenn, mióta "divatba jött" bellezni, sajnos...én negyedik éve tolom, SFG-nél, meg itthon is, és így is előfordul, hogy lesérülök. Hidd el, sok mindent NEM lehet videóról megtanulni, és a kettlebell is köztük van! Pár hónap egy SFG-nél, aztán tolhatod otthon:)
Férfiaknak 12 kilósat ajánlanék személy szerint. Náluk tudtommal ez a kezdősúly. Én is ennyivel kezdtem, pedig se erősnek nem mondhattam magam, se nagydarabnak.
De! Szerintem járj el pár hónapig edzésekre. Általában 10000 forint körül van egy hónap(heti két edzéssel). Ott megtanulod az alapokat, és fejlődsz is annyit, hogy 16 kilós legyen az első golyód. 16 kilósnál kisebbet ne vegyél szerintem, mert egy minőségi kettlebell golyó örök, és egy férfi a 12-eset viszonylag gyorsan ki tudja nőni.
A kérdésedre válaszolva: figyelni kell a helyes tartásra, mert különben tényleg tönkre tud tenni. Járj el pár hónapig, utána csinálhatod otthon is! :)
És még valami! Én azért kezdtem el, hogy kicsit erősödjem, és sokat fogyjak. A fogyás szó azon értelmében, hogy mennyit mutat a mérleg nem értem el eredményt(2 kilóval több is lettem), de tényleg rengeteget fogytam, és sokkal erősebb lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!