Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » 14/L és az MMA. Rossz ötlet?...

14/L és az MMA. Rossz ötlet? (Lent)

Figyelt kérdés
Kb 6 évig jártam karatézni,de abba hagytam.Most 2-3 éve nem sportoltam semmit...Alkatilag izmos vagyok,de eléggé lefogytam és az izomzatom is meggyengült.A szüleim sincsenek oda az ötletért.Egyáltalán csinálják ezt lányok ?Tényleg borzalmas ötlet?

2013. ápr. 22. 21:38
 1/5 anonim ***** válasza:
elég vacakul hangzik.
2013. ápr. 22. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha vannak az edzésen hasonló korú és testfelépítésű fiúk-lányok akikkel együtt tudsz edzeni, akkor nyugodtan. Ha viszont egy kupac kigyúrt harmincas muki jár csak el, hát akkor elég halott ötlet. Erről tájékozódj.

Bár igaz ami igaz, MMA-ra főleg fiúk/férfiak járnak.

2013. ápr. 22. 22:03
 3/5 anonim ***** válasza:

ha vigyázol magadra, és bírod a strapát, akkor nem rossz...

a z a lány aki nekem tetszik is mma-zik, és pont a harciassága ami a legjobban megfogott ;)

2013. ápr. 22. 22:04
 4/5 anonim válasza:

Hát egy tisztességes mma-edzés sokkal keményebb lesz mint a szokásos karate-edzések.

Lányok nem nagyon csinálják (még "amcsiban" is csak kevesen). Készülj fel arra, hogy valószínűleg csak fiúkkal, férfiakkal fogsz edzeni. Könnyen előfordulhat, hogy egy 80-90kg-s férfival fogsz bírkózni vagy pofozkodni.

Persze az edzők majd igyekeznek a neked a lehető legjobban megfelelő partnerekkel összerakni téged (talán van egy-két lány, vagy fiatal fiúk), de a választék valószínűleg nem fog kedvezni neked.

Egy normális, korrekt edzőpartner vissza fogja majd magát ha veled edz, de lehet, hogy pont emiatt nem akarnak majd veled edzeni, hiszen nem azért járnak oda, hogy egy tizenéves lányt "paskolgassanak".

Egy normális mma edzés eléggé meg fogja viselni a testedet, kiemeltképp az ütések, rúgások amiket másoktól kapsz. Számíthatsz agyrázkódásra, zúzódásokra, véraláfutásokra, esetleg még vágásokra a fejeden, arcodon (ez általában a könyék-ütésektől van) és az ezek után maradó hegekre. Földharcnál az izmaid, izületeid lesznek majd nagyon megterhelve, baleseteknél izom és izület-szakadás, csonttörés is előfordulhat.

Szerintem várj amíg betöltöd a 18-at, addigra eléggé kifejlődik a tested, hogy viszonylag biztonságosan tudj edzeni fiatalabb fiúkkal, belőlük már vannak annyian, hogy legyenek partnereid. Amennyire én tudom, vannak olyan mma "iskolák" ahol 18 alatt nem is lehet edzeni.

Tudom, hogy ez most így eléggé sötéten hangzik, de ez eléggé reális. Nézz körbe a környékeden lévő edzőtermekben, nézz meg egy-két edzést, lehet, hogy találsz megfelelő helyet ahol vannak korodbeli fiúk, meg talán 1-2 lány is.

Viszont azt, hogy nagyon meg fog terhelni és inkább várj, komolyan gondoltam. Maradandó sérüléseket is szerezhetsz. Szerintem addig kezd el a brazil jiu jitsut. Ez már jóval barátságosabb lesz és később, ha elkezded az mma-t akkor nagy hasznodra lesz.

2013. ápr. 23. 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Borzalmas ötlet.

Csak visszafognád azokat az edzéssel + neked se tenne jót ha ugyanazokat a gyakorlatokat csinálnád mint ők.

PL: Ha van olyan gyakorlat, hogy fel kell kapni egymást és két hosszt le kell futni az ilyen gyakorlatoknál te, hogy kapnál föl nehezebb embert .

2013. ápr. 27. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!