Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha kajálás után futok/kardiózo...

Ha kajálás után futok/kardiózom, akkor a kajálásnál bevitt szénhidrátot égetem?

Figyelt kérdés
Nem nagyon szoktam ilyet csinálni, de érdekelne.

2014. ápr. 9. 14:12
 1/4 anonim ***** válasza:
8%

Milyen szénhidrátot ettél?

Ha femlegy az inzulinszinted, akkor nem igazán tudsz bevitt szénhidrátot elégetni, mivel ez raktározó hormon.

2014. ápr. 9. 14:38
 2/4 A kérdező kommentje:

mondjuk pl. egy sonkás szendvics vagy rizses hús, lekváros kenyér, valami leves stb.

Tehát akkor ezt teljesen rosszul gondolom, hogy a testem ahhoz az energiához nyúl elsőnek, amit megettem előtte?

2014. ápr. 9. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg félig-meddig rosszul gondolod.

Ugye amit megettél az kerül a véredbe. A véredben lévő tápanyagokat tényleg felhasználod, de ha neked megugrik a vércukorszinted, akkor az legalább annyira a zsírraktárakba fog kerülni, mint mondjuk az izmaidba. Ha mozogsz, lehet hogy az izomzatodba is kerül, de mégis mennyi? Meg ha megemeled a vércukrodat, követi az inzulin elválasztásod, magas inzulinszint mellett lassul az anyagcseréd, ugye raktározol. Nem tudod felélni mindazt amit megettél, ha így lenne akkor pusztán mozgással elkerülhető lenne a túlsúly, lényegtelen milyen is az étrend. Hát, pedig ez sajna nem igaz.

2014. ápr. 9. 14:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Mozgással azért csak tudom kompenzálni a kajálást, hogy kalóriadeficitbe maradjak
2014. ápr. 9. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!