Ha kajálás után futok/kardiózom, akkor a kajálásnál bevitt szénhidrátot égetem?
Milyen szénhidrátot ettél?
Ha femlegy az inzulinszinted, akkor nem igazán tudsz bevitt szénhidrátot elégetni, mivel ez raktározó hormon.
mondjuk pl. egy sonkás szendvics vagy rizses hús, lekváros kenyér, valami leves stb.
Tehát akkor ezt teljesen rosszul gondolom, hogy a testem ahhoz az energiához nyúl elsőnek, amit megettem előtte?
Valószínűleg félig-meddig rosszul gondolod.
Ugye amit megettél az kerül a véredbe. A véredben lévő tápanyagokat tényleg felhasználod, de ha neked megugrik a vércukorszinted, akkor az legalább annyira a zsírraktárakba fog kerülni, mint mondjuk az izmaidba. Ha mozogsz, lehet hogy az izomzatodba is kerül, de mégis mennyi? Meg ha megemeled a vércukrodat, követi az inzulin elválasztásod, magas inzulinszint mellett lassul az anyagcseréd, ugye raktározol. Nem tudod felélni mindazt amit megettél, ha így lenne akkor pusztán mozgással elkerülhető lenne a túlsúly, lényegtelen milyen is az étrend. Hát, pedig ez sajna nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!