Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A guggolás károsítja a térdem?

A guggolás károsítja a térdem?

Figyelt kérdés
Azt olvastam,hogy a guggolás fejleszti a combizmomat,és ezért el is kezdtem csinálni.De miközben guggolok,eléggé ropog a térdem.Ez csak velem van így?És ez káros?
2014. ápr. 6. 16:18
 1/3 anonim válasza:

Ha nem szabályosan végzed a gyakorlatokat,károsodik a térded.

Azt olvastam vhol,hogy a "ropogás" nem feltétlenül baj./vmi eü-s oldalon/

2014. ápr. 6. 16:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Kérj segítséget olyantól aki meg tudja mutatni hogy milyen a szabályos guggolás. Ha helyesen csinálod, nem károsít, ha rosszul akkor súlyos következményei lehetnek.
2014. ápr. 6. 16:55
 3/3 anonim ***** válasza:

egy ropogós,fájós lábnak először az ízületeit érdemes megerősíteni a térdet.

ebből meg következik a kérdés,hogy saját testsúllyal guggolsz,vagy külső terheléssel?

mert ha saját testsúllyal is ropog,fáj és nem tudsz megcsinálni 50 ismétlést se,akkor alapból nem kellene egyenlőre külső terhelés.

és persze ha lendület van benne,vagy helytelen a végrehajtás akkor is tud ropogni.

a lábfej tartásával,a szélességgel,a guggolás mélységével variálgass és találd meg azt a helyzetet amikor nem ropog.

2014. ápr. 6. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!