Tudtok hát, gerinc és/vagy derék nyújtó, erősítő gyakorlatokat? Neten néztem, de nem találtam nagyon, max. Olyat h kell hozzá vmi gép.14/L
Nem vagyok nagyon hajlékony, sok évet jártam gyógytornára a suliban hanyag testtartás miatt (lehet, hogy gerincferdülés miatt is, de arra az ortopédián vagy hol, azt mondták, hogy nincs elferdülve), de az nem használt semmit. De már figyelek a tartásra.
Hidat meg ilyeneket nem tudok. :/ Van esély rá h tudnám nyújtani?
csípőemelés,homorítás,térdemelés,hasprés.
ezekből 150 ismétlésre törekedj,csinálhatod 50esével vagy 10esével is,ahogy érzed.
kobra póz 50 ismétlés.
deszka póz,ezt időre kell tartani 4 perc a cél,de csinálhatod,hogy felosztod szintén.
fallal szemben guggolás,100 ismétlés,szintén beoszthatod sorozatokra.
a gyakorlatokra egyesével guglizz rá és lesznek róla képek hogyan néznek ki és hogyan kell rendesen végrehajtani.
de a közértekben lehet venni pilates dvd-ket,arra is elkezdheted,ha veszel egyet.
Elso: az 1. Sorba irtak nem haserositok, a guggolas pedig nem laberosito?
De attol koszi mindkettotoknek! ;)
Bocsi az ekezetek hianyaert, telorol irtam!
jógát ajánlom, és kitartó gyakolás kell túlerőltetés nélkül. rendszeres, napi többszöri nyújtás, lazítás.
attól függ mit akasz erősíteni meg nyújtani, kcisit lehetnél pontosabb a gerinc/derék dologgal.
nem sima guggolás,hanem fallal szemben guggolás.
odaállsz a fal elé,a lábujjaid hozzá érnek a falhoz,a karjaidat magad előtt lógatod és így guggolsz le.
ha még nem csináltad,akkor másnapra komoly izomláz lesz az alsó hátadban,szóval ez egy tartás javító gyakorlat elsősorban,gerincfeszítő izomzatra és alsó hátra,vagyis de,ez a célterület edzésére való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!