Hogyan növelhetem a futásban állóképességeimet? (Csak 5 percig bírok futni. )
Figyelt kérdés
Nos, 16 éves leányzó vagyok. És talán életemben egyszer normálisan, kitartóan mégnem futottam..legalább 15 percig..
172 cm magas vagyok, 69 kilóval.. Suliban volt olyan feladat, hogy 5 percig megállás nélkül kell körbe futni a termen..
Csak egyszer voltam képes végigfutnom megállás nélkül, és csodálkozok, hogy a leánytársaim (egy alacsony lány több kilóval, dohányzik) Ő többet tudott lefutni, mint én.
Nem tudom, mit kell tennem azért, hogy egyszer boldog lehessek, hogy tudok legalább kicsit javitani ezen..
(Meg ne öljetek, hogy használhattam volna valami szebb szavat, vagy nyelvtani hibám van..ugyanis nagyothalló vagyok..)
Köszönöm!
2014. márc. 6. 22:57
1/3 anonim válasza:
Állóképességed kell növelni, tüdőd, szervezeted jobban bírja a terhelést. Ha nekikezdesz, elég ha elmész hosszabb időre sétálni, amibe viszel olyan szakaszokat amikor gyors sétára váltasz (összesen félóra/óra). Később vagy akár most is elkezdhetsz futni, szép lassan, megtanulni a helyes légzést futás közben. Ne a sebesség legyen a fontos, hanem hogy ezt a mozgást végzed. Szép lassan próbálj mindig egyre többet futni, szépen jön majd a fejlődés. Mellette lehetőség szerint egészségesen élni, sok folyadék, sok zöldség, fehér húsok stb.
2/3 anonim válasza:
Hogyha lassabban futnál, szerintem még tudnál többet is. Az a lényeg, hogy ha tényleg elakarsz érni egy jobb szintet, akkor szerintem kezd úgy, hogy nagyon lassan fuss mondjuk 15-20 percet (ha tényleg nem megy elég 10 is mondjuk), majd növeld szépen lassan az időtartamot (a tempót nem kell), de nem kell feltétlen edzésenként növelni, elég hetente. Szerintem eddz heti 2-3-at és így menni fog egy idő után.
3/3 anonim válasza:
Ja igen, ez csak egy lehetőség, futhatsz úgy is, hogy többet futsz, viszont nem egybe hanem gyaloglásokat raksz bele. Pl. futsz kb. 0,5 percet (nem kell mérni) és amikor érzed hogy már picit fáradsz (elég csak nagyon kicsit) akkor gyalogolsz egy 0,5 percet kb. És mondjuk ezt így csinálhatod akár 0,5 óráig is. És majd ezt is szépen lassan növelheted, egy idő után már 1-1,5 óra is menni fog gyalogolva, utána válthatsz megállás nélküli futásra, amit mondjuk már akkor kezdhetsz fél órával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!