Testépítők, mit tanácsoltok gerincferdülés miatti
hátproblémára?
Figyelt kérdés
Van esetleg valamilyen testépítő gép, vagy gyakorlat ami segíthet? Gerincferdülés miatt a jobb oldali lapockám egyre jobban kinyomódik, púposodik szerintem. Fájdogál is a hátam egyre többször. Csinálok ilyen cicahát stb gyakorlatokat, de az nem elég, egyre jobban romlik szerintem. (kisbabámat emelgetem sokat)
Lehet esetleg mondjuk valamilyen izmot ilyenkor kifejezetten edzeni ami átveszi a terhelést a lapockai részről?
2009. dec. 9. 22:16
1/7 anonim válasza:
szia,nekem is gerincferdülésem van.ennek ellenére aerobicozom már évek óta és igy nem fáj,pedig nekem is kijebb áll az egyik csontom ,de csontkovácshoz egy évben 2-3x elmegyek és az segít és sokat javult is:)de viszont ha tornázol,vagy aerobicozol azt nem szabad sürün meg edzeni se gépeken csak egy héten 1x szabad,futni is csak keveset szabad ami jót tesz neki még az úszás.ha nagyon fáj akkor csontkovács vagy gerincmütét.
2009. dec. 9. 22:41
2/7 anonim válasza:
Szia! Én a helyedben elmennék ortopédiára és lehetőség szerint kiíratnám magam gyógytornára! Az ott tanult gyakorlatokat pedig pár alkalom után már otthon is végezhetnéd!
2009. dec. 10. 00:30
3/7 anonim válasza:
Dik ortopédia ? ti nagyon hülyék vagytok már bocs, nekem is gerincferdülésem van/volt és egy csomót húzódzkodtam,vállaztam,fekvőtámaszoztam,súlyzóztam és a hátamon nagyon sokat segített sőt tartást is adott rendesen
2009. dec. 10. 15:01
4/7 anonim válasza:
Jah és ezzel legalább sokkal erősebb és izmosabb lehetnél, nem úgy mint gyógytorna, ami nem rak rád semmi pluszt:)
2009. dec. 10. 15:01
5/7 anonim válasza:
A gyógytornás alternatívát én írtam! Nem a kondit írom le rendszeresen edzek én is. Ha fáj a háta szerintem csak ronthat a helyzeten a kondival, illetve ahogy kivettem a kérdéséből egy nőről van szó aki szerintem nem rendelkezik olyan adottságokkal, hogy huzodkodjon...stb. Valóban a konditól nagy izmokra lehet szert tenni, viszont mély izomtorna hatásosabb hátfájás ellen, és add egy alapot amire lehet építkezni.
2009. dec. 10. 15:24
6/7 A kérdező kommentje:
sziasztok, köszi a válaszokat, igen nő vagyok. Olyasmire gondoltam, hogy hallottam olyant, ha ilyen esetben a gerincoszlop körüli izmokat edzi valaki (akár kondigéppel) , akkor átveheti a terhet. Persze tudom, hogy nagyon vigyázni kell a gerincferdülés miatt, de hátha van valami, ami segít. Ismerem a gyógytorna gyakorlatokat, nyújtok vele, stb. De valahogy úgy látom, hogy nem sokat segít.
Valami hátizomerősítő kell biztosan, hgoy javuljon a tartásom is.
2009. dec. 11. 09:10
7/7 A kérdező kommentje:
nagy izmok nem kellenek, de akkor ezek szerint ahogy látom, nem tanácsoltok kondigépet használni ilyen problémára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!