Melyik küzdősport vagy harcművészet fejleszti a legjobban az állóképességet és a fizikális erőt?
Figyelt kérdés
Durván 10 évig bokszoltam, egy ideig versenyszerűen is. Itt is rámentünk a fizikális fejlesztésre a gyakorlások és sparringok mellett, de a kevés időkeret miatt nem tudtunk nagy hangsúlyt fektetni rá. Két színvonalas egyesületnél is voltam, mindkettőnél ez volt a probléma. Rengeteget futottunk, sparringoltunk, de az erőnléti gyakorlatok maximum 20-30 percesek voltak, így kénytelenek voltunk még súlyzós edzésekre is elmenni, ami nem kevés pénzbe került. Egyébként voltak jó eredményeim is, persze voltak nálam jobbak is. Jelen pillanat ki szeretnék próbálni valami újat, ami kifejezetten nagy hangsúlyt gyakorol az erőnlétre. Az, hogy mennyire funkcionál az adott küzdősport v. harcművészet az utcai önvédelemre, nálam jelen pillanatban nem elsődleges szempont; eleve nem nagyon szoktak belém kötni, a részeg pszichopatákat inkább kikerülöm, ha ki akarnak kezdeni velem, akkor inkább elkerülöm a balhét, feleslegesnek tartom az utcai hirigelést. Egyszer kerültem tömegverekedésbe,akkor kellett egyetlen egyszer bevetni az ökölvívó edzéseken tanultakat, meg is tudtam védeni magam, de bevallom őszintén, nagyon nem tetszett az egész dolog. Lényeg, hogy nem kifejezetten olyan küzdősportot/harcművészetet szeretnél kitanulni, ami legelső sorban utcai gyilkolásra lett kitalálva (krav maga, ninjutsu, stb.). Nagyon el kezdtek érdekelni az utóbbi időben a keleti/távol-keleti harcművészetek, főleg a kempo, a kyokushin, sambo, jujitsu, thai boksz, judo - ezek közül melyik az, ami a legjobban fejleszti a fizikális erőt és az állóképességet?2014. febr. 14. 17:21
41/41 anonim válasza:
Kyokusinkai a legjobb! Erőnlétben nagyon jok. Kemények és függővé tesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!