Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik küzdősport vagy harcműv...

Melyik küzdősport vagy harcművészet fejleszti a legjobban az állóképességet és a fizikális erőt?

Figyelt kérdés
Durván 10 évig bokszoltam, egy ideig versenyszerűen is. Itt is rámentünk a fizikális fejlesztésre a gyakorlások és sparringok mellett, de a kevés időkeret miatt nem tudtunk nagy hangsúlyt fektetni rá. Két színvonalas egyesületnél is voltam, mindkettőnél ez volt a probléma. Rengeteget futottunk, sparringoltunk, de az erőnléti gyakorlatok maximum 20-30 percesek voltak, így kénytelenek voltunk még súlyzós edzésekre is elmenni, ami nem kevés pénzbe került. Egyébként voltak jó eredményeim is, persze voltak nálam jobbak is. Jelen pillanat ki szeretnék próbálni valami újat, ami kifejezetten nagy hangsúlyt gyakorol az erőnlétre. Az, hogy mennyire funkcionál az adott küzdősport v. harcművészet az utcai önvédelemre, nálam jelen pillanatban nem elsődleges szempont; eleve nem nagyon szoktak belém kötni, a részeg pszichopatákat inkább kikerülöm, ha ki akarnak kezdeni velem, akkor inkább elkerülöm a balhét, feleslegesnek tartom az utcai hirigelést. Egyszer kerültem tömegverekedésbe,akkor kellett egyetlen egyszer bevetni az ökölvívó edzéseken tanultakat, meg is tudtam védeni magam, de bevallom őszintén, nagyon nem tetszett az egész dolog. Lényeg, hogy nem kifejezetten olyan küzdősportot/harcművészetet szeretnél kitanulni, ami legelső sorban utcai gyilkolásra lett kitalálva (krav maga, ninjutsu, stb.). Nagyon el kezdtek érdekelni az utóbbi időben a keleti/távol-keleti harcművészetek, főleg a kempo, a kyokushin, sambo, jujitsu, thai boksz, judo - ezek közül melyik az, ami a legjobban fejleszti a fizikális erőt és az állóképességet?

2014. febr. 14. 17:21
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Tanulj értőolvasást, értelmezd a kérdést és a leírást, mert nem válaszoltál a kérdésre.
2014. febr. 16. 13:09
 22/41 anonim ***** válasza:

a bvsc kempot én nem nagyon ajánlanám 2-3hónapig jártam oda és az eddigi edzéseim közül ez volt a legrosszabb az edző 1x jött le a három hónap alatt egészen eddig a segédedző vagy nemtudom ki tartotta az edzést(akire egészen addig azt hittem ő az edző)arra meg ki se térnék, hogy volt aki odajárt 1-2 éve és nekem kellett megmutatnom a 2 éves thaibox tudásommal, hogy kell rúgni.

egy próbát mondjuk megér ha az van a lakhelyedhez a legközelebb mert azóta lehet változott a helyzet de sok reményt nem fűznék hozzá.

2014. febr. 16. 13:15
 23/41 A kérdező kommentje:

@Neutronlovag: [link]

Továbbá nem értem, miért ne lehetne hinni a magyar kempo képzésben? Van nekünk egy IKF által elismert kempo válogatottunk, akik elég szép eredményeket érnek el nemzetközi versenyeken:

[link]

[link]

Szerintem az eredmények magukért beszélnek.

Előző válaszoló: a HHKA-ról (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia) van tapasztalatod? Állítólag ott van a legtöbb kempo válogatott (igaz, a kempo szövetség elnöke a vezetőedző itt).

További kérdések mindenki felé: a Kék Farkas Jujitsu Clubról van valakinek valamilyen tapasztalata? Színvonalasak az edzések? Az edző jól oktat?

2014. febr. 16. 14:07
 24/41 A kérdező kommentje:
* kempo válogatott tag
2014. febr. 16. 14:08
 25/41 anonim ***** válasza:
azokról nincs de ha ilyen eredményeket érnek el akkor valamit már biztos tudnak
2014. febr. 16. 14:38
 26/41 anonim ***** válasza:
2014. febr. 16. 17:41
 27/41 anonim ***** válasza:
valahogy nem tudom elképzelni, hogy ma egy európai ilyet szeretne tanulni mint amit a videóba látni
2014. febr. 16. 17:48
 28/41 anonim ***** válasza:
nem igazán vagyok otthon a Kalaripayattu-ban vagy miben de a látottak alapján ez már inkább csak hagyományőrzésről szól mint valódi harcra való felkészülésről kb mint nálunk a baranta
2014. febr. 16. 18:19
 29/41 anonim ***** válasza:
Eddig mindenhova ezt írtad 75%-os. capoierát elég sok európai tanul néhányan olyat is, ami nem ilyen tánc hanem rendes harcművészet. Szóval igény biztos volna rá.
2014. febr. 16. 18:27
 30/41 anonim ***** válasza:
valószínű össze keversz egy másik 75%-os hozzászólóval mert nem írtam ilyet sehova. egyébként abban igazad van, hogy igény van rá mert nincs olyan amire ne lenne(elvégre van jamaicai bob csapat is), csak azokat leszámítva akik valamilyen oknál fogva megőrülnek mindenért ami valamilyen formában kapcsolódik az indiai kultúrához nem lenne túl nagy érdeklődés.
2014. febr. 16. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!