Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik küzdősport vagy harcműv...

Melyik küzdősport vagy harcművészet fejleszti a legjobban az állóképességet és a fizikális erőt?

Figyelt kérdés
Durván 10 évig bokszoltam, egy ideig versenyszerűen is. Itt is rámentünk a fizikális fejlesztésre a gyakorlások és sparringok mellett, de a kevés időkeret miatt nem tudtunk nagy hangsúlyt fektetni rá. Két színvonalas egyesületnél is voltam, mindkettőnél ez volt a probléma. Rengeteget futottunk, sparringoltunk, de az erőnléti gyakorlatok maximum 20-30 percesek voltak, így kénytelenek voltunk még súlyzós edzésekre is elmenni, ami nem kevés pénzbe került. Egyébként voltak jó eredményeim is, persze voltak nálam jobbak is. Jelen pillanat ki szeretnék próbálni valami újat, ami kifejezetten nagy hangsúlyt gyakorol az erőnlétre. Az, hogy mennyire funkcionál az adott küzdősport v. harcművészet az utcai önvédelemre, nálam jelen pillanatban nem elsődleges szempont; eleve nem nagyon szoktak belém kötni, a részeg pszichopatákat inkább kikerülöm, ha ki akarnak kezdeni velem, akkor inkább elkerülöm a balhét, feleslegesnek tartom az utcai hirigelést. Egyszer kerültem tömegverekedésbe,akkor kellett egyetlen egyszer bevetni az ökölvívó edzéseken tanultakat, meg is tudtam védeni magam, de bevallom őszintén, nagyon nem tetszett az egész dolog. Lényeg, hogy nem kifejezetten olyan küzdősportot/harcművészetet szeretnél kitanulni, ami legelső sorban utcai gyilkolásra lett kitalálva (krav maga, ninjutsu, stb.). Nagyon el kezdtek érdekelni az utóbbi időben a keleti/távol-keleti harcművészetek, főleg a kempo, a kyokushin, sambo, jujitsu, thai boksz, judo - ezek közül melyik az, ami a legjobban fejleszti a fizikális erőt és az állóképességet?

2014. febr. 14. 17:21
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

A kalaripayattu nem kempo, hanem a kemponak az őse. Ez ugyanolyan, minthogyha a jujitsura azt mondanánk, hogy az a judo, holott nem; sok köze van hozzá, de nem az - a jujitsuból fejlődött ki (vagy inkább vált ki) a judo.

Egyébként ha úgy nézzük, a karate is eredendően a saolin kungfuból fejlődött ki, ami pedig egy indiai harcművészetből, a vadzsramustiból fejlődött tovább. Mégsem mondjuk a saolin kungfura, hogy na, az a karate, vagy a vadzsramustira, hogy az a saolin kungfu eredetileg. Szóval ebből a szempontból a Nemzetközi Kempo Szövetség hivatalos álláspontja a kemporól és a kempo történetéről helytálló.

2014. febr. 16. 18:40
 32/41 anonim ***** válasza:

Tulajdonképp csak zbk-sokat láttam, ők nem túl meggyőzőek, de legyen igazad mások lehet jobban csinálják. A kvantummechanikás "vita" úgy is viccesebb :)

75% akkor mellélőttem. De a nagy tömeg általában nem válik egy edzés javára úgyhogy ez akár még pozitívum is lehetne.

2014. febr. 16. 18:58
 33/41 A kérdező kommentje:

A ZBK elvileg nem is kempo, bár a nevében benne van.. :D ZBK-sokat nem is válogatnak be a kempo válogatottunkba.

Egyébként azon kívül, hogy a kemposaink egészen jól teljesítenek nemzetközi porondon, még a jujitsu válogatottba is beválogattak párat: [link]

2014. febr. 16. 19:27
 34/41 anonim ***** válasza:
Ja jó, én a zbkhoz viszonyítottam a hozzászólásaim :D
2014. febr. 16. 19:36
 35/41 A kérdező kommentje:

A ZBK-sokat nem ismeri el sem a Magyar Kempo Szövetség, sem az IKF, szóval jogilag a Zen Bu Kan Kempo egy különálló harcművészeti ág :D Egyébként a ZBK-nak van külön képviseleti szövetsége, a Zen Bu Kan Kempo Sportszövetség. Egyébként nézegettem őket, annyira nem rosszak szerintem, de nekem annyira nem szimpatikus..

Egyébként most néztem hapkido-s videókat, és az is nagyon megtetszett :D Most nem tudok választani a kempo, a jujitsu és a hapkido közül, mind a három nagyon tetszik :DD

2014. febr. 16. 20:00
 36/41 anonim ***** válasza:
ha lehet hozzátok egy kérdésem letudnátok írni mi a különbség a zbk és a másik kempo között?(technikákban más vagy edzés módszerben?) olvasgattam itt-ott de nemigazán tudtam meg többet
2014. febr. 16. 20:24
 37/41 A kérdező kommentje:
Hát mind2ben van földharc, ütés, rúgás, térdelés, könyöklés. Talán annyi, ahogyan megfigyeltem, hogy a kempoban a földharc esetén főleg judo technikákat alkalmaznak, míg a ZBK-bak edzőtől függ - valahol judo, néhol bjj technikákat. Én igazából nem vagyok jártas egyikben sem, én is csak mostanság kezdtem beleásni magam az egészbe, de annyit tudok, hogy a ZBK jogilag nem kempo, hanem külön sportág/harcművészet. Ha gondolod, akkor te is informálódhadsz a hivatalos oldalakról :)
2014. febr. 16. 20:42
 38/41 A kérdező kommentje:
Thai Box (a box tudásommal megfűszerezve) + bírkózás: mennyire jó párosítás? Üti egymást a kettő, vagy nem? Hatékony lehet? Lehet, hogy ezt a kettőt választanám..
2014. febr. 26. 13:28
 39/41 anonim ***** válasza:
Jó így, de szerintem egyelőre a birkózást helyezd előtérbe.
2014. febr. 26. 16:02
 40/41 anonim válasza:
Nálunk Kyokushin edzésen nagy hangsúlyt fektetnek az erőnlétre is! Ez ugyanis kell ahhoz hogy övfokozatban előre haladjunk. Önvédelemre is hasznos. És minden edzésen erősítünk.
2014. aug. 15. 22:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!