Melyik küzdősport vagy harcművészet fejleszti a legjobban az állóképességet és a fizikális erőt?
A kalaripayattu nem kempo, hanem a kemponak az őse. Ez ugyanolyan, minthogyha a jujitsura azt mondanánk, hogy az a judo, holott nem; sok köze van hozzá, de nem az - a jujitsuból fejlődött ki (vagy inkább vált ki) a judo.
Egyébként ha úgy nézzük, a karate is eredendően a saolin kungfuból fejlődött ki, ami pedig egy indiai harcművészetből, a vadzsramustiból fejlődött tovább. Mégsem mondjuk a saolin kungfura, hogy na, az a karate, vagy a vadzsramustira, hogy az a saolin kungfu eredetileg. Szóval ebből a szempontból a Nemzetközi Kempo Szövetség hivatalos álláspontja a kemporól és a kempo történetéről helytálló.
Tulajdonképp csak zbk-sokat láttam, ők nem túl meggyőzőek, de legyen igazad mások lehet jobban csinálják. A kvantummechanikás "vita" úgy is viccesebb :)
75% akkor mellélőttem. De a nagy tömeg általában nem válik egy edzés javára úgyhogy ez akár még pozitívum is lehetne.
A ZBK elvileg nem is kempo, bár a nevében benne van.. :D ZBK-sokat nem is válogatnak be a kempo válogatottunkba.
Egyébként azon kívül, hogy a kemposaink egészen jól teljesítenek nemzetközi porondon, még a jujitsu válogatottba is beválogattak párat: [link]
A ZBK-sokat nem ismeri el sem a Magyar Kempo Szövetség, sem az IKF, szóval jogilag a Zen Bu Kan Kempo egy különálló harcművészeti ág :D Egyébként a ZBK-nak van külön képviseleti szövetsége, a Zen Bu Kan Kempo Sportszövetség. Egyébként nézegettem őket, annyira nem rosszak szerintem, de nekem annyira nem szimpatikus..
Egyébként most néztem hapkido-s videókat, és az is nagyon megtetszett :D Most nem tudok választani a kempo, a jujitsu és a hapkido közül, mind a három nagyon tetszik :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!