Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Heti 2-3 60perces futás...

Heti 2-3 60perces futás előnyei, hátrányai?

Figyelt kérdés
2014. jan. 5. 17:27
 1/5 anonim válasza:
Én 3 évig futottam, nagyon jó alakot csinált (vékony, szálkás), viszont a térdeim eléggé megbánták.
2014. jan. 5. 18:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen a térdeimet én is féltem.... Várok még válaszokat
2014. jan. 5. 18:51
 3/5 anonim válasza:
inkább többször keveset.
2014. jan. 5. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Előnyei? Hát erről könyvtárnyi szöveget lehetne írni. Jót tesz a tüdőnek, a szívnek, a keringési rendszernek, fokozza az anyagcserét, elősegíti a méregtelenítést, javítja az általános erőnlétet és az állóképességet, javítja a hangulatot, növeli az önbizalmat stb.

Hátránya nincs.

Annyit javasolnék még, hogy ne heti 2-3, hanem inkább 3-4 legyen. A 60 perc már egy olyan időtáv, amit érdemes csinálni, de én ennél sokkal többet futok. Ezt csak a kiindulópontnak tekintsd!

2014. jan. 6. 15:03
 5/5 anonim válasza:
100%

Ha jó cipőben és technikával, kellő bemelegítést követően futsz, csak előnyöd lehet belőle. Én több, mint 3 éve futok, és semmi baja az ízületeimnek, pedig aszfalton futok. Anyám 50 lesz idén, 18 éves kora óta fut (napjainkig), szintén semmi baja, pedig van 2 csavar a gerincében (születési rendellenesség). Előnyeit az előttem szólónál jobban le sem tudnám írni. Csak ajánlani tudom, csak nyerhetsz vele. Ne hallgass a huhogókra, hogy majd az ízületeid megbánják (ez szokott lenni a leggyakoribb érv ellene). Akinek meg ez a tapasztalata, az valamit nagyon elrontott... :/ Az ízületek akkor bánják meg, ha nem használod őket.

Hajrá! :)

2014. jan. 7. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!