Kettlebell edzésterv. Hogyan?
Hogyan néz ki egy kettlebell edzésterv? Hány gyakorlatot csinálnak? Hány ismétlés, hány sorozat?
Nem tudom elképzelni. (súlyzós edzéseket végzek)
Mivel azért a kettlebellel sem csak egyféle dolgot lehet kezdeni, és kombinálni is lehet mással, ezért nem elég egyértelmű az erre adható válasz. Ha érdekel, olvasd el Pavel Könyvét (könyveit) a kettlebellről. Nézegess róla Yt videókat, a kettlebelledzes(pont)hu-t.
Haverom rendészetire jár, csak kiegészíti vele a súlyzós edzést, tehát heti 2-3 alkalommal nyom vele egy elég odaverős kardióedzést, ami szinte kizárólag swing-ből és snatch-ből áll. Szokott még vele bemelegíteni, és levezetni, press, TGU, guggolás és egyéb gyakorlatokat használva.
Tehát attól függ, mire akarod alkalmazni, és mekkora részben, de a súlyzós edzéshez simán hozzácsaphatod.
elolvastam a könyvet. neten is nézegettem.
de semelyikben sem szerepelt olyan edzésterv, mint pl. a body.builder.hu-n súlyzós edzéstervek...
ezért tettem fel a kérdést.
Nekem ami bevált :
40 másodperc gyakorlat 20 másodperc pihenő es minden 2x, összesen fel óra .
Kezdek 6-7 perc bemelegítéssel. Lábak derék törzs karok kis ugró kötél a végén 2 percig.
Utána jön clean & press bal majd jobb kézzel
Aztán full swing
Majd 8-as figura labnal utána felemelve másik kézzel támasztott Rack-be.
Utána 1 perces aktív pihenő amiben legboxolni szoktam majd megismetelem ezt mégegyszer .
Ez így kb 7+16 perc , aztán egy 5 perces nyujtas a végén. Combokat labakat kis torzskorzes karkorzes felvaltva, ezeket fel fel percig. Előre hajózás nyújtott lábbal, kézzel stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!