Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot ajánlotok...

Milyen küzdősportot ajánlotok egy 15 éves elsős gimis fiúnak? (Hamar tanulható) Meg akarom védeni magam, ha meg akarnak verni.

Figyelt kérdés
2009. nov. 25. 20:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
karate, cselgáncs, judo, ilyenek.
2009. nov. 25. 20:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Krav magát nem ajánljátok?
2009. nov. 25. 20:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Taek-Won-Do. Ez főleg a lábtechnikára megy rá
2009. nov. 25. 20:35
 4/11 anonim válasza:
Én katonai önvédelemre jártam, az például nagyon jó hatással volt rám, kyokushin karate elemek is vannak benne. Ha kitartó vagy (márpedig ezt úgy érdemes), akkor meg fogod tudni védeni magad!
2009. nov. 25. 21:04
 5/11 anonim válasza:
Szia! Ha tenyleg csak az a celod, hogy rovid idon belul hasznalhato tudast szerezz onvedelmi teren, akkor a Krav Maga a legjobb. Ezt direk erre a celra fejlesztettek ki. Azutan szemely szerint meg a thai boxot ajanlanam. De a legfontosabb, hogy barmit is valasztasz, magadhoz merten valassz. Minden ember mas. Aki jo az egyik stilusban, az nem biztos, hogy jo a masikban is. Minden stilus hatekony. Az effektiv eredmeny mar a gyakorlotol es a tanartol fugg. Ne donts elhamarkodottan! Nezz korul alaposan, nezz meg par edzest es valassz valamit. Azutan raersz eldonteni, hogy mibe fekteted hosszu tavon az energiadat. Bar azt a vegen meg kell jegyeznem, hogy krav magan is arra tanitanak, hogy mennyire eselytelen vagy az utcan tobb, vagy esetleges fegyveres tamadoval szemben. Szoval az utca az egy mas kategoria. De kivanom, hogy jol donts es elvezd amit valasztasz! Udv!
2009. nov. 25. 21:06
 6/11 anonim ***** válasza:
shaolin kung-fu-t(bak mei-t) már 4éve tanulok és nagyon jó, mind fizikailag, mind lelkileg, megnyugtat, felfrissít, megeddz
2009. nov. 25. 21:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Amiket az előző hozzászólók említettek, széles körben ismert küzdősportok, szinte minden városban tanulhatod ezek közül valamelyiket. A kravmagával csak annyi a "probléma", hogy szerintem nem túl sok helyen tudod tanulni. Eddig azt hiszem, csak Bp.-en és Pécsen hallottam, hogy ilyen tanfolyamok vannak.

Egyébként pl. tanulhatsz kick-box-ot is, egy "kocsmai" verekedésben elég jól megállja a helyét. :D

2009. nov. 25. 21:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Krav-Magát ajánlom én is. És kezd terjedni, szóval nem csak Pesten vagy Pécsett található tanfolyam, hanem szinte már az össze megyeszékhelyen. Szerintem könnyen megtanulható, és hatásos is.
2009. nov. 25. 21:19
 9/11 anonim ***** válasza:

amit itt ajánlgatnak harcművészeteket, mint karate, Thai box, és főleg a cselgáncs, ezek mind nagyon hatékonyak tudnak lenni, ha az ember tudja őket használni. Csak az a gond, hogy míg egy harcművészetet megtanulsz alkalmazás szinten, az biza néhány év. Ugyanis ezekhez először fel kell építeni az alapokat, a mozgáskoordináció fejlesztése, a harcművészetre jellemző erőfejlesztés, erővezetés kiismerése, megértése, és alkalmazni megtanulása, a test megfelelő felkészítése, a támadófelületek megerősítését, stb. Ez mind idő.

A Krav magával annyi előnyöd lenne, hogy az valóban arra megy rá, hogy valódi, az életben előfordulható eseteket, támadások lereagálását és levédését minél hatékonyabban és gyorsabban megtanuld. Ott direkt a természetes reflexekre, reakciókra építenek, meg persze gyakorlati alkalmazás orrba szájba, tehát néhány hónap alatt ezzel esélyed lehet megvédeni magad.

Az más kérdés, hogy krav magával valszeg nem jutsz el olyan szintre mint harcművészettel hosszútávon (tehát ha egy 10éve krav magázó és egy ugyanennyi éve mondjuk karatézó emberkét összeeresztenének, inkább a karatésra fogadnék), de ha a cél csak az, hogy minél gyorsabban megtanuld jó eséllyel megvédeni magad, nem pedig hosszútávon akarsz nagy harcművész lenni, akkor arra a krav maga célratörőbb.

2009. nov. 25. 22:33
 10/11 anonim ***** válasza:
én is azt mondom, ha rövid távon akarsz használható tudást szerezni, akkor krav maga, ha viszont hajlandó vagy éveket szentelni, hogy megtanulj harcolni, akkor én a thaibokszot ajánlom. Magam is ezt űzöm és bár még nem érzem teljesnek a tudásom, máris úgy vagyok vele, hogy meg tudnám védeni magam.
2009. nov. 25. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!