Ha edzek otthon, meg bokszzsákkal edzenék, (ütés, rúgás, stb. ) akkor azzal mennék valamire, pl egy éles helyzetben?
#Ha már képes vagyok ilyesmi gyakorlatok végrehajtására akkor nehogy már 3db cementes zsák állítson meg:D
Amúgy az a helyzet hogy a 2 évvel fiatalabb öcsémmel(ő jár ju jitsu-ra egy pár hónapja) tudnék edzeni+ a bokszzsákon gyakorolni, mivel (ha jól emlékszem) Bruce Lee mondta(vagy írta) hogy edzeni egy kezdővel a legjobb, mivel kiszámíthatatlan és így akár egy profit is meg tud lepni.
Aztán a kezdő is meglepődik, hogy milyen jól helyre lett rakva. Ha túl jól sikerül, még maga a túlbuzgó helyrerakó is.
Amúgy 3 cementeszsák=75 kg. Ismerek embert, aki ilyeneket visz, vagy a nagy teli söröshordót, amiből a kocsmákban a csapolt sör jön, az is biztos akörül van, ha nem több. Ahogy mondtam, egykezes húzódzkodást láttam már egyszálbél gyerektől is végrehajtani. Valószínű, hogy eme srác és a fizikai melós nem tudnák egymás mutatványait leutánozni, de azért szerintem egyértelmű, hogy ki verne el kit.
kérdező!
ki lehet próbálni, ér e vmit a tudományod...:)
péntek este, mikor a melósok már sörrel a kezükben csipkedik a pultos csaj hátsóját, lemész a csehóba, és rácsapsz a pultra, h ki a legkeményebb itt???
mert azt én....
de már nem tudnád befejezni, mert egy akkora saller támasztana meg jobbról, majd balról, h napokig csak a csillagok háborúját látnád álmaidban:)
chhh, Bruce Lee-t ne hasonlítgasd már magadhoz, vagy úgy bárki átlagemberhez. Attól, hogy tudsz egykezes gyakorlatokat még elég messze vagy tőle, technikában és erőnlétben is. Nézd csak meg, mikre volt képes, gondolkozz el, tudnád-e utána csinálni valamelyik komolyabb mutatványát.
Mondtam, hogy ne ringasd magad álomvilágba és hogy ne vonj kis jelentéktelen dolgok miatt komoly párhuzamot. "Én is 64 kiló vagyok, Bruce Lee is 64 kiló volt, én sem bírom el a cementet, Bruce Lee sem bírta volna el-->következtetés: vagyok olyan jó, mint Bruce Lee, vagy legalábbis a közelébe érek." Na ilyet hatalmas nagy ábránd levonni.
Mellesleg szerintem elbírta volna, kicsivel több, mint a saját súlya, simán tudta volna hordozni szerintem.
Úgy érzem az írásodból, hogy fiatal és lelkes vagy, viszont ahonnan meríted az elképzeléseidet a küzdésről, azok nem éppen egy valós képet formálnak benned. Ketten haverral kezdőként elhülyéskedhettek (bár nem mondom, hogy így nincs komoly sérülésveszély) de élesben, ha kicsit nagyobb, vagy képzettebb az illető, már messze más a helyzet.
Tudom, nagyon heroikus látni a piszkafa tökmag Tony Jaa-t, Bruce Lee-t, amint egymaga péppé kalapál 3 tucat ellenfelet, de ne képzeljük már magukat a szintjükbe, csak azért, mert egy-két kis nüansznyi dologban hasonlítunk rájuk.
Ez már majdnem olyan, mint amikor airsoftos kisgyerekek mondják, hogy szerintük csak azért, mert airsoftoznak, jó katona válna belőlük. Vagy ami még viccesebb, amikor a CoD-osok mondják ugyanezt.
Én csak meg akarom kímélni attól, hogy rosszabb esetben az általad említett egyének rántsák le a földre és tanítsák meg a valóság és az ábránd közti különbségre. Pont abban a korban van szerintem, amikor a srácok elég befolyásolhatóak, és egy kisebb adrenalinlökettel megdobva késznek érzik magukat, hogy harcművészek, drifterek vagy éppen különleges elit katonák legyenek.
Bár ez később lankad, azért felnőttkorban is kihozza a legtöbb férfiból néhány pohár az énvagyoksuperman-t és olyankor történnek még néha nagy események, például a rommá verése a kocsmáknak (így készülnek a romkocsmák-tudom, hogy ez a poén már sz4r volt).
boxer: de, arra találták fel, a boxzsákot is arra találták fel, hogy a boxolók edzhessenek rajta, de az megint más, ha én odamegyek és hobbiból elkezdem ütögetni, attól még nem tartanám magam harcra képesebbnek, mint addig.
Amikor pedig katonaságról beszélek, általában nem a hazai Honvédség jut az eszembe:)-mindenkin kívül álló okok miatt eléggé meg vannak vágva. Persze megtanulhat célozni valaki, a légpityuval már én is 9/10 esetből eltalálom a célpontot, de az, hogy valakiből jó katona lesz-e vagy sem, még azért elég sok mindentől függ. És ismétlem: nem a Magyar Honvédség tartalékosaira gondolok.
Abban te is egyet értesz, gondolom, hogy ha valaki a fejébe veszi, hogy végez erősítő edzést és néha egymagában zsákol egy kicsit, attól még önmagában nem lesz jó harcos, vagy nem így van?
Persze, csak kötekedtem! :)
Aki önmagában zsákol, edző nélkül, abból nemhogy harcos nem lesz, de még ütni sem tanul meg, ráadásul a rossz technika rögződik belé. Nagyon káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!