Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Vettel 26 éves létére, már 4x...

Vettel 26 éves létére, már 4x világbajnok, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Még soha a Forma 1 történetében, senki sem nyert ilyen fiatalon 4 világbajnoki címet, de még hármat sem. Schumacher harmincon felül szerzet ötöt, nos neki már négy meg van, és még csak 26 éves.

A bírálok az autóra fogják, amiben van némi igazság, de ennyi és nem több. 4 vb címet, nem lehet véletlenül szerezni, és csak az autó miatt, oda kell némi tudás is.

A másik ok, amiért nem kedvelik, hogy mindig nyer: Itt megkérdezném, hogy ez miért baj? Mindenki nyerni akar, én is nyerni akarnék ha ott lennék, akár egymás után 100x is, azért versenyez valaki, hogy nyerjen, nem? Itt a többieket kéne ostorozni, hogy nem tudnak egy jó autót megtervezni, meg a pilótákat, akik nem tudják Vettellel felvenni a versenyt (mondjuk Alonso-ra sok panasz nem lehet.)

Én úgy vagyok vele, hogy 4 vb címet NEM LEHET megmagyarázni, és felesleges is, ezek tények! Most 9 futamot nyert egymás után, ami félelmetes, szerintem ez sem mindennapi. Ez a srác, már most történelmet írt, és már most a legendás versenyzők közé tartozik! Amit Ő elért, azt eddig még soha senki nem érte el, ilyen fiatalon. Senna volt a legfiatalabb 3x vb bajnok 31 évesen! Vettel 5 évvel fiatalabban már egyel többet szerzet! Ettől függetlenül Senna egy piszok nagy versenyző volt, és Isten nyugosztalja. :(

Ez az én őszinte véleményem. És a Tiétek?

Köszönöm. :D

2013. dec. 1. 14:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
41%

"Én azzal meg óvatos lennék, hogy semmit sem mutatott, azért ez nem igaz, de itt a kettőnk közti véleménykülönbség, mert szerintem bármelyik autóban világbajnok lenne (persze nem a leggyengébben, de egy mostani Ferrariban tuti)! " Ezen a mondaton konkrétan felröhögtem.

És Schumacher nem a Ferrariság miatt ment oda. "A Ferrari olyan, mint bármelyik másik csapat a Forma-1-ben." mondta ő. Ő az új kihívások miatt ment oda. Csak Vettelkének a kihívások büdösek. Ő inkább a könnyebb utat szereti. Ül a világverő rakétájában, azt ünnepelteti magát. Sok birka meg beveszi őt. Szégyen, hogy ma valaki ezt a teljesítményt ünnepli, és nagyra tartja.

Ha felnő a mai egy 5 éves, és a tudásra minimális igénye lesz, vagy szeretne majd ezekre a dolgokra jobban rálátni, akkor utánaolvas, és a helyére rakja magában ezt a "hatalmas tehetséget." Ezzel a körítéssel bárki mást fel tudtak volna építeni. Algersuari, Buemi is ülhetne ott, akkor ők lennének négyszeres vb-k.

2013. dec. 1. 17:40
 12/104 anonim ***** válasza:
79%

na, azért álljon meg nászmenet. Vettel egy jó pilóta. de egy jó pilóta se lesz világbajnok jó kocsi nélkül.

Vettel sikerében nagyon nagy szerepe van a mázlinak is. az egyik ilyen történet az az, hogy pont egy olyan, költségcsökkentős ideje van az f1-nek, ahol a tesztek korlátozva vannak. A. N. csinált nekik egy top kocsit az új szabályokhoz, és a teszttilalom miatt nem igazán volt lehetősége a többi csapatnak befogni a redbullt.

Azt meg hagyjuk is, hogy idény közepén lecserélik a gumikat, aztán a vergődő csapatok elkezdenek szárnyalni... Ez vagy baromi nagy mák, vagy ordenáré nagy csalás...

ne hagyjuk ki a képletből a csapattársát sem. egy szezon után tökéletes 2. számú pilótát csináltak Webberből. vajon akkor is 4szeres VB lenne Vettel, ha Hamilton, Alonso, vagy Kimi a csapattársa?

félre ne értsd, Vettel remek pilóta, de nagyon jókor van jó helyen. 2 évet iszonyatos dominanciával nyert, ehhez kocsi is kell, meg 2. számú pilóta. Ha nem teszik egymás mellé Prostot és Sennát, akkor mostanra Prost is hétszeres bajnok lehetne, meg Senna is négyszeres.

2013. dec. 1. 18:35
 13/104 anonim ***** válasza:
41%
Nananana. Álljon meg a menet. Vettel csak a red bullal lenne vb mert nem kiemelkedően jó pilóta semmivel nem jobb mint button. Ne hasonlítsuk Alonsohoz mert ő még egy bűngyenge ferrariban is majdnem 2x vb lett. Vettel egy szerencsés jó pilóta de nem kiemelkedő.
2013. dec. 1. 18:57
 14/104 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, öröm volt őket olvasni.

Hogy Vettel mit csinálna mondjuk a Ferrariban, azt egyenlőre nem tudjuk!

Ha én elfogadom azt a véleményt, hogy Vettel csak a kocsi miatt nyer állandóan (ami nem igaz, de tegyük fel) akkor azt sem tudhatja senki, hogy mit csinálna egy gyengébb autóban nem? Ez nem logikus? Ha csak a kocsi miatt nyer, akkor az ő tudását nem tudjuk felmérni (bár én felmérem).

Ezt az idényt torony magasan nyerte, és ez már nem csak az autó volt, itt megmutatkozott a különbség, ami közte és a mezőny között van. De ez az én véleményem.

Az utolsó két válaszoló válasza is nagyon szimpatikus volt, mert legalább elismerték, hogy nem rossz pilóta. Ez így korrekt.

De egy érdekes dolog azért van:

Vettel az elmúlt 4 évben, megverte Alonso-t. Tehát Vettel-Alo: 4-0. És ennek ellenére is, Alonso-t tartják jobbnak (egyesek). Visszakérdezek:

Mi lett volna ha Alo nyert volna 4-et, akkor kit tartanátok jobbnak? Akkor is őt. Ez valahogy nem stimm.

2013. dec. 1. 19:04
 15/104 anonim ***** válasza:
41%

Úristen.

"Ezt az idényt torony magasan nyerte, és ez már nem csak az autó volt, itt megmutatkozott a különbség, ami közte és a mezőny között van. De ez az én véleményem. " Nem, megmutatkozott a különbség, ami a mezőny és a Red Bull közt van. Vettelnek ehhez nem sok köze volt. A gumis történetről sem kell többet írni.

"Vettel az elmúlt 4 évben, megverte Alonso-t. Tehát Vettel-Alo: 4-0. És ennek ellenére is, Alonso-t tartják jobbnak " Igen, ezt mondom. Tejfelke drukkerei nézegetik a számokat, azt erre elélvezve alszanak el. Hajszállal intelligensebb ember benéz a számok mögé. Alonsot nem azért tartják jobbnak, mert kikapott. Hanem egész egyszerűen azért, mert jobb.

"Ha én elfogadom azt a véleményt, hogy Vettel csak a kocsi miatt nyer állandóan (ami nem igaz, de tegyük fel) akkor azt sem tudhatja senki, hogy mit csinálna egy gyengébb autóban nem?" Ha belátjuk, hogy csak a kocsi miatt nyer, akkor meg is van a válasz arra a kérdésre, hogy mit mutatna egy gyengébb autóban.

Mondjuk az utolsó mondat felkoronázta az egészet:D "Mi lett volna ha Alo nyert volna 4-et, akkor kit tartanátok jobbnak? Akkor is őt. Ez valahogy nem stimm." Mi nem stimm? Az hogy valaki jobb, és emiatt jobbnak tartják, és nem a hülye ponttáblázatot nézegetik?

És ha nem akarsz hülyét csinálni magadból, ilyen Vettel-Alonso 4-0-akkal ne erőlködj.

2013. dec. 1. 19:23
 16/104 A kérdező kommentje:

Ne menjünk át személyeskedésbe kérlek. Hogy ki csinál magából hülyét,..szóval nem megyek át személyeskedésbe, remélem drukkolhatok Vettelnek. :)

Egy sportágban az eredmények számítanak, hát mivel jöjjek, ha nem a tényekkel, és a számokkal? Ha egy focimeccsen valaki kikap, akkor engem nem érdekel a magyarázkodás, hogy jaj ezért kaptunk ki, meg a bíró is hibás volt, meg esett az eső, NEM ÉRDEKEL, ezek KIFOGÁSOK! Nyert az egyik csapat és kész. Ha Alonso ülne Vettel autójában, és ő nyert volna 4 vb-t, akkor is azt mondanád, hogy az autó? És ugyanúgy bírálnád Alonso-t?

Erre válaszolj kérlek, és normálisan, kulturáltan beszélgessünk, hidd el vevő vagyok rá. :D

2013. dec. 1. 22:35
 17/104 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom hátast dobok.

Sebastian 2010 2011 2012 és 2013 világbajnoka. Lehet az autóval jönni, meg egyéb dolgokkal de nem érdemes. Remélem átül egy gyengébb kocsiba és ott is világbajnok lesz, akkor kíváncsi leszek hogy mit szólnak majd a kritizálók. hajrá vettel.

2013. dec. 1. 22:45
 18/104 anonim ***** válasza:
100%

"És ha nem akarsz hülyét csinálni magadból, ilyen Vettel-Alonso 4-0-akkal ne erőlködj."

Ez mily igaz számadatsor, hiszen 4-0 vettelnek. :)

2013. dec. 1. 22:54
 19/104 anonim ***** válasza:
58%

Sajnálom, ha személyeskedésnek vetted, bocsánatot kérek. De ilyen sarkos, ostoba gondolkodásmóddal ritkán találkozni. Ha téged nem érdekel maga a meccs, akkor nézd meg csak a végén végeredményt. De egy meccset végeredményéből bármit is eldönteni... Hát, elég korlátozott gondolkodásmódra vall. Lehet jönni a közhelyekkel, hogy a "focit gólra játsszák", de attól még, hogy kikap az egyik csapat, mondhatom, hogy jobban játszott, ha jobban játszott. Azt is mondhatom, hogy jobban megérdemelte volna a győzelmet. Jól kiveséztem a focit, holott teljesen más dolog a forma 1, és a foci.

A Forma 1 technikai sport. Nagyban számít a technika, ami alattad van. Ez torzítja a versenyzők képességeit.

"Erre válaszolj kérlek:" Tessék: Nem bírálnám, azt mondanám, hogy azért azokban a címekben az autó is nagyban közrejátszott. Mondok mást: Tény, hogy a 2002-es;2004-es Ferrarival Barichello is világbajnok lehetett volna. Schumachert azért ismerik el mégis, mert ő már előtte mutatott dolgokat. Ő már győzött elégszer ahhoz, hogy elsőként érhessen célba. Ne aggódj, Alonsot 2005 után mindenki mák vb-nek hívta. Raikkonnen alatt ugyanis folyamatosan elfüstölt a motor. Más kérdés, hogy egy f1-es autó hiába gyors, ha nem elég megbízható, ennek ellenére mindenki Alonsot köpködte, én is. Pedig ő előtte többet mutatott, mint tejfel. Alonso 2005-ös taktikája ez volt: Elején elhúzott, majd hozott fix dobogókat, megtartotta az előnyét, és bajnok lett. De később Alonso is bebizonyította, hogy tud ő azért.

"Remélem átül egy gyengébb kocsiba és ott is világbajnok lesz" Ezt várom én is. Majd akkor elismerem. Addig viszont a nulla forintos győzelmeitől, és a pont ugyanennyit érő világbajnoki címeitől hadd ne essek hanyatt. Felőlem szurkoljál Vettelnek, szíved joga. Csak ne akard a semmibe belemagyarázni, hogy az hatalmas dolog. De akkor mondok én is két tényt. Alonso a fostalicska Ferrarival kétszer is kis híján elverte Vettelt. Az, hogy ő abban a két évben még az utolsó futamon is esélyes volt, kb a csodával egyenlő. Ha pl Hamilton ült volna Vettelke helyén, korábban bajnokot avattunk volna. És itt a másik: 2010-ben még az utolsó, és 2012-ben az évad felénél Webber volt előrébb, később valahogy eltűnt. Biztos elfáradt, igaz?

2013. dec. 1. 23:32
 20/104 A kérdező kommentje:

Semmi gond, de akkor úgy látszik, hogy egymás véleményét tartjuk picit sarkosnak. :) :)

"A Forma 1 technikai sport. Nagyban számít a technika, ami alattad van."

Na kimondtad a lényeget, akkor miről os beszélünk? Jó kocsi+ jó pilóta.

Ha legalább annyit elismernél, hogy Vettel jó pilóta, de a kocsi nagyban hozzátesz, akkor IGAZAT ADNÉK NEKED, komolyan.

Félreértettél:

Senki sem mondta, hogy nem nézem végig a meccseket, dehogynem. És sokszor van olyan, hogy a rosszabbik csapat nyer, vagy az a csapat, aki nem érdemelte volna meg, ez is igaz, de a végeredményen nem változtat, mert a focit gólra játsszák, ezt vagy elfogadjuk, vagy nem.

Ez van az F1-el is. Most vagy elfogadjuk, hogy egy technikai sport, vagy sem. Elfogadjuk, Te elfogadod? Akkor fogadd el, hogy a Vettelé a legjobb kocsi (ezt sosem vitattam) és Vettel is egy nagyon jó pilóta. Vettelt meg nem lehet hibáztatni, hogy mindig nyer, én is nyerni akarnék, gondolom Te is. Nem, de? :D

És attól mert tény, hogy Alonso kétszer is majdnem hogy nyert, attól még nem nyert. Most akkor győzelemre játsszák a sportot, vagy második helyekért?

Most lehetnék ironikus, és mondhatnám, hogy milyen gyenge volt Alonso Ferrárija, ha majdnem VB-t nyert vele....! xd

2013. dec. 2. 00:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!