Az erősítő gyakorlatok tényleg csak akkor érnek valamit, ha lassan csinálom?
Fegyencedzést csinálok, ma fekvőtámasz volt. Azon gondolkoztam, hogy tényleg csak akkor erősödök, akkor fog nőni az izomzatom, ha lassan csinálom a gyakorlatokat?
Ha mondjuk 3 másodperc alatt csinálok meg egy fekvőtámaszt az már rossz? Muszáj lenne 2 másodpercet le, lent várni 1-et, és aztán újból 2 másodpercet fel?
Ha gyorsan csinálom, akkor is szoktam érezni izomlázat másnap. Általában 7-8 ismétlést csinálok.
Nem a lassúság számít feltétlen, mint hogy elkerüld a lendületet, az ne segítsen.
Az izomláz nekem nem azt jelenti, hogy jól csináltam, hanem hogy elrontottam a nyújtást a végén, vagy későn csináltam...
kísérletezz a módszerekkel,nem kell dogmatikusan ragaszkodni 1hez,találd meg az egyéni ritmusod.
havi bontásban teszteld melyiket érzed jobban a lassút a hagyományosat,vagy a robbanékonyat.
ha meg csak az izomzat növelése a célod mindenáron,akkor alapból eltévesztetted a házszámot a fegyenccel.
amúgy meg a paul wade álnevű író is írta egy hozzászólásban,hogy az egykezes fekvő kézenállásban gyakorlatot csak felrúgással,vagyis lendülettel lehet megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!