Capoeira, kondi vagy Tae-Kwon-Do?
Én ahány videót láttam, hogy más küzdősportok képviselőivel harcolnak, az esetek 95%-ában megverték a tkd-sokat. Én is bunyóztam bár tkd-ssal és nagyon hamar széthullottak. (Öt évet thai boxoltam.) Biztos van persze olyan tkd-s aki engem is megverne, mert több energiát tett a tkd fejlesztésébe, mint én a thai boxéba. De jelenleg azt látom, hogyha összehasonítjuk a két rendszert, akkor papírforma szerint a thai box jobb.
Az tapasztaltam a tkd-sokkal bunyó közben, hogy kézzel nagyon gyengék, még ha a fejüket védik is a testüket már semennyire sem. Sokat tökölnek és várnak a tökéletes támadásra, csak amire az eljönne már szét lettek verve.
Elképzelhető, hogy vannak ahol tényleg jobb minőségben tanítják, pl. Koreában. És biztos, hogy nagyon hatékony tud lenni, ha valaki ráteszi az életét és tökélyre fejleszti. De úgy látom, hogy sokkal hatékonyabb rendszerek is vannak ennél.
Nagyon nem szeretem azt a közhelyet amikor azzal dobálóznak, hogy minden küzdősport ugyanolyan jó és csak a művelőjétől függ minden. Ez egyszerűen nem igaz, mert a küzdősportoknak határai vannak. A kedvenc példám erre, hogy a thai box, hatékonyabb mint a box, mert a boxban csak ütni lehet a thaiboxban meg rúgni. Olyan mintha nekem lenne egy pisztolyom és én lelőhetném az ellenfelet neki meg nem lenne. Az én eszközeim hatékonyabban vezetnek a győzelemhez.
A TKD-ben pedig csak a korlátokat látom és nagyon kevés értéket.
Ha a bokszolókkal az a tapasztalatod, hogy lerúgod őket, akkor így van.
A tkd-s írással teljesen egyetértek, de ez egyébként hazai oktatási sajátosság. De a tapasztalatod érthető, én a hazai oktatás színvonalával magyaráznám ezt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!