Capoeira, kondi vagy Tae-Kwon-Do?
Legyen észak koreai.
Dél Koreában mondjuk inkább az olimpiai hülyeség van. Az csak sport, bár aki komolyan csinálja ezt, az sem viccel.
Nem, arra gondol hogy egy jó boxoló lekever egyet e tkd-snak aki elfekszik. Ez érthető.
De a 70%-os válaszolónak érdemes lenne átgondolni ezt, hogy miért van. Nem erőltetni szeretném, csak megosztani a véleményemet, amit egyébként sokan hasonlóan látnak.
Ez az lenne, hogy nincsen semmi baj a koreai harcművészetekkel, sőt semmilyen harcművészettel nincsen baj, alapvetően aki kitanul egy ilyen rendszert, áldozatot hoz (időt, energiát..) hogy gyakoroljon, az félelmetes fegyvert kaphat. Egy tkd rúgástechnikával el lehet törni egy ember nyakát, de sok év gyakorlása után azok a lábak.. egy szempillantásnál hamarább képesek térden vagy lágyékon tekerni valakit..
.. akkor, ha tényleg ezt gyakorolták, és az oktatás minőségi volt. Akkor kétségbevonhatatlanul hatékony rendszer. Szinte már túl durva is.. de szerintem ez nem baj. Hanem hogy ahol tanítják hazánkban, ott valóban nem egy erős dologról van szó, ez a baj, mert ez egy átverés. Ennyi a baj a harcművészetekkel, hogy sok helyen tényleg nem tanítják jól, és valójában inkább elméletben működnek jól semmint gyakorlatban. A gyakorlat az az, hogy megszereztem a képességet arra, hogy adott harci helyzetben tényleg el tudjam kerülni /vagy megelőzni/ a felém indított támadásokat, tényleg be tudom találni a saját ütésemet aminek tényleg súlya van s találati értéke, elő tudom készíteni és ezért ki tudom vitelezni mondjuk a sokat emlegetett torok ütést (amit a képzetlen ember nem tud megcsinálni, mert nem talál el egy pontot), mindezt úgy helyezkedve és olyan gyorsan, hogy a többi 'jóakaró' közben nem tud hátulról alám rúgni.
Na, ilyen dolgok kivitelezése valóban lehetséges, de ehhez képzés kell. És valószínűleg egy kellően jó képzés után mindazt amit leírtam, nos én próbálnám elkerülni ha bármilyen kis lehetőség van rá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!