Capoeira, kondi vagy Tae-Kwon-Do?
Szerintem a Tae-kwon Do és mellé kondi
Ezzel normális önvédelmet tanulhatsz és a kondival meg exgra izmot tudsz felszedni.
A legtöbb capoera oktatáson kb. csak táncikálnak
Kondi.
10ből 9 magyar küzdősport oktatás egy vicc.
Sajnos igaza van a másodiknak is.
Nézd meg az edzést és az alapján dönts.
A kiegészítő edzés azért krll mert heti 2 elég kevés.
A Fegyencedzést is kipróbàlhatod azt otthon is lehet csinálni.
Csak úgy mozgásnak a TKD és a Capoeira jobb, szebb. Erősíteni pedig ezek mellet is tudsz, vagy részét képeik az edzésnek. A kondis edzés kizárólag az izomzat terhelésére jó, ez van akinek elég.. de fejlesztőbb hatású még egy tánci Capo. edzés is, vagy egy olimpiai TKD.
És mivel neked deklaráltan úgysem az önvédelem (harci készségek fejlődése, önvédelmi készségek fejlődése) a cél, így.. a karatés mozgáson még segítene is a másik 2 'küzdősport', én inkább capoeiráznék mint sport taekwondóznék. A verseny tkd-tól iszonyodom, a capoerira viszont legrosszabb esetben is egy mozgáskészséget, koordinációt fejlesztő tánc, ami igazából nem baj.
Baj az hogy így eltunyult a populáris capoeira, de hát ez van, egyébként Komáromban és Győrben tanítanak harci capoeirát. De még a táncos capoeira is jobb mint a zumba, úgyhogy..
Azért, mert az első 6 másodpercben azt néztem, hogyan csinálna úgy az egyik ünneplő ruhás fiatal mintha rugdosná a másik combját. Mialatt egy kicsit is ügyesebb thai boxoló (nem tartom nagyra ezt a stílust sem, de..) egy vagy két rúgása után már leszakadt volna a lába. Akkor mit szórakozott a wtf tkd-s?
Egy középszerű ökölvívó már kiütötte volna, egyszerűen csak kéztechnikával. Hát, ezért irtózom. Inkább menjen sakkozni, az is sport.. de ha már küzdősportol valaki, akkor az legyen már kemény..
Még egyszer: sorban küldték a combrúgásokat, és meg sem kottyant.
Ilyen tudod hol van még? Pankrációban. De bármilyen más full contact küzdelemben a bekapott rúgásoknak súlya van. Mert mondjuk tudnak rúgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!