Mennyit kell edzenem, hogy izmos legyen a EGÉSZ testem (felső test inkább)?
Az lenne a kérdésem.. Hogy mit.. és hogyan csináljak..
Egy 16 éves srác vagyok..
Étkezés. Vagy pl 60kg. Akkor neked kell 2 x 60=120g fehérje.
Ez kb fél kg húsban van meg, de mivel nem csak húst ehetsz, nem muszáj ennyi, de akkor menjen még tojásból, túróból.
Ki tudod számolni: pl 100g csirkemellben van 24g fehérje. Egy tojásban van 6g fehérje. 100g túróban van 14g fehérje. Lényeg, hogy legyen meg a testtömeg x 2g fehérje. Egy tápanyagtáblázatban láthatod, hogy miben mennyi a fehérje, szénhidrát (ch) és a zsír.
A szénhidrátot is így számolod: vagy pl 60kg, akkor neked kell 60 x 5=300g ch. Az kb 400g rizsben van meg. Ennyit kell megfőzni, ha ebből megy az összes ch. De mehet egy része zabból is. A zab 100grammjában van 60g ch.
Remélem így érthető, hogy kell összerakni a tápanyagokat.
És ha megvan miből mennyi kell, akkor elosztod 5-6 felé és azt kajálod kb 3 óránként.
Azaz reggel pl zabpehely + protein majd kb 3 óránként csirke-rizs-zöldség, de lehet hal-krumpli-zöldség is. Lényeg, hogy meglegyen a tápanyag. Edzés után protein + 30-40 g dextróz, erre rá 40-50 percre megint csirkés kaja. Este pedig sovány túró.
De a test súlyomat miért kell növelni?
171 CM magas vagyok
72-73 KG vagyok..
Erre az adatokat tudol-e irni egy étkezést?
Ha kell még tudok adni adatott.
Ha vagy 70kg, akkor értelemszerűen 140g fehérje kell és 350g szénidrát.
a bodybuilder.hu-n találsz étrendet a testsúlyodra is.
Azért növekszik a súlyod, mert izmosodsz és annak súlya, tömege van, nem levegő ,egy rád.
Edzéstervet is találsz ott az oldalon. 3 napos teljes testessel kezdj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!