Egy nem túl izmos és nem nagyon vékony lány is járhat jóga, pilates vagy callanetics edzésre?
megint előző vagyok. szóval, a pilates is saját súlyos, viszont abban van rengeteg fokozat, szóval a legegyszerűbb mozgástól meg ugyanaz a gyakorlat a nagyon nehézig, szóval elkezdheti nem hajlékony, túlsúlyos ember is.
én öt éve járok rá, mondjuk, túlsúlyos sose volt, merevnek merev, mikor elkezdtem. (s előtte úsztam, bicikliztem, de nem profin, csak hobbiszerűen. úszni rendszeresen, hetente egyszer.)
callaneticset is csináltam pár évig, hasonlít a pilatesre, de a pilatesben kevesebb az ismétlésszám, a callaneticsben 100-as sorozatokkal dolgoznak, pici mozdulatok, de nagyon fontos, hogy milyen testhelyzetben vagy )a pilatesnél is) s marha kényelmetlen tud lenni, mikor egy alapban nem túl kényelmes testhelyzetben 100 lábemelést kell mondjuk csinálni. mindkettő a mélyizmokra megy, szóval olyanokra, amiknek a létezéséről se tud az átlag. jógát is csináltam rövid ideig, ott is az volt, hogy elkezdtünk egy feladatot, ó, gondoltam ez tök egyszerű, aztán ide-oda kellett kicsavarodni, hát a végére már nem volt olyan egyszerű.
én callaneticsre jártam az egyetemen, ott kötelező volt x számú testnevelésóra egy félévben. a vége felé jött pár fiú, akiknek kevés aláírásuk volt, szóval nem volt meg az elegendó óraszám, hogy ez csak egy könnyű női torna lesz. aztán alig bírtak kimenni az ajtón...
pilates ugyanez, arról is az terjedt el, hogy női torna )ez eleve ökörség amúgy is, öcsém rendszeresen azt mondja, hogy a lányok sokkal keményebben dolgoznak az edzőteremben is, nem mint egy csomó fiú, aki csak ül a gépeken, s telefont nyomogat, meg hogy az összes állítólagos női tornát férfi tartja...
arról nem is beszélve, hogy JOSEPH Pilates volt a módszer kitalálójánák a neve. meg egyébként is a sérült katonákat akarta rehabilitálni, meg aztán rendőrök, katonák használták. azok se voltak épp nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!