Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy nem túl izmos és nem...

Egy nem túl izmos és nem nagyon vékony lány is járhat jóga, pilates vagy callanetics edzésre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Úgy hallottam attól függetlenül hogy lassú mozgások elég megerőltetőek. Ajánlott egy nem nagyon izmos lánynak is elmennie, kipróbálnia? Mondjuk úszok, de nem nagyon erős a karizmom és spárgázni sem tudok, nem vagyok nagyon hajlékony, ez hátrány? Vagy lehet ezekkel fogyni? És melyiket ajánlanánok leginkább? Vagy felejtsem el ezt az ötletet, nem nekem való?

2013. aug. 23. 20:21
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Igazad van, köszi... Hát, a futás nálam elég érzékeny pont :D Lehet hogy először kipróbálok valami komolyabb edzést, sok mozgással hogy fogyni tudjak. Engem a jóga és társai is vonzzanak de nem igazán tudom hogy nekem való-e. Nem a 90 kilós kategória vagyok, de kicsit félek tőle. Szerintem először valami zsírégetőt fogok választani, aztán majd meglátjuk. De szerintem is lényeges a sportban hogy közben szeresd és élvezd is...
2013. aug. 23. 21:24
 12/26 anonim válasza:
Én ajánlani tudom a jógát is. Mivel a jóga helyretesz lelkileg is. Ami szerintem elengedhetetlen, ahhoz, hogy jól érzed magad a bőrödben és véghez tudd vinni, ha bármilyen terved van az alakformálás terén. A jóga harmóniába hoz magaddal és segít a számodra ideális súly beállásában. Én pl. híztam pár kilót rendszeres jógázás során, mert én túl sovány voltam és így lettem arányos. Egyáltalán nem voltam soha hajlékony, és a jóga mellett oldódtak a testemben a feszülések, a kitartásomat is erősítette. Rendszeres gyakorlásával feszesebb, enyhén izmosabb leszel. És nem utolsó sorban kiegyensúlyozottabbá válsz tőle az élet minden területén.
2013. aug. 24. 13:00
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Jól hangzik amiket leírtál, én is ilyesmiket hallottam és olvastam róla, ezek fogtak meg benne... :)
2013. aug. 24. 13:40
 14/26 anonim ***** válasza:

Hölgyem!

A konditermet nem ajánlanám, meg semmi féle súllyal való edzést. Kivéve a keetlebellt.

Hogy miért nem?

A súlyos edzés az tönkre teszi az ízületeket, mert helytelenül van mozgatva a gépek, és súlyok használatakor. Pár hónap múlva azaz érzésed lesz, hogy ott hagyod, mert már fájnak a tested különböző részei. Egy idő után úgy döntesz, hogy szereket kezdesz szedni, mert 3 hónap után lassú lesz a változásod.

Hogy miért?

Azért mert 3 hónap után a kezdő tested megszokta, az edzést, és azt mondta, hogy " jaj de jó, hogy megmozgattak ".

Akkor mit ajánlok?

Saját testsúlyos edzést! Pontosabban Fegyencedzést.

Ha elkezded, akkor életed végéig olyan izmokkal, és ízületekkel lát el, meg erővel, hogy nem panaszkodsz majd öreg korodban, hogy " jaj fájj a hátam, hallgatnom kellett volna arra a bunkóra, aki ajánlotta a saját testsúllyal való edzést. " Én is edzek, és az életem részévé vált, de most nem az a lényeg. A saját testsúllyal való edzéssel nem lesznek ízületi problémáid, se semmi bajod tőle. Kérdezz meg olyat, aki Street Workoutozik ( ugyan az mint a saját testsúlyos edzés, csak fel turbózva van a neve ), vagy Fegyencedzik régóta, hogy van-e valami fájdalmai, vagy egyebek? Meglepődve fogod tapasztalni, hogy NEM! Én régen három hónap alatt annyit erősödtem, hogy kérték, hogy emeljem ki a harminc kilót, és kiemeltem könnyen. Régen pedig alig bírtam a tizenötöt. Végig tapasztaltam már ezeket, és tapasztalatból írom, kivéve a szerezést, mert azt soha nem csináltam, és soha nem is fogom.

Saját testsúllyal való edzés + jó étrend = Örök egészség, és örök tökéletes forma, és jó kedv, illetve energia.

Van a saját testsúllyal való edzésről egy könyv, amit Fegyencedzésnek hívnak. Nem rég jelent meg a második része. Interneten is utána nézhetsz, és ott akár az egész könyvet elolvashatod .pdf fájlban, vagy meg is veheted.

Ha saját testsúllyal edzel, akkor örökké megmarad a jó formád, ha nem eszel mindenféle egészségtelen táplálékokat, és italokat, a súlyzós edzéssel meg egy idő után kezd lemenni az izom, és ott leszel, ahol voltál.

Tudom, most pár bunkó azt fogja írni, hogy ez mind kamu, kondizzál, mert az jobb... De ha két életed lehetne, és az elsőt kondival töltenéd el, akkor a másodikban már emlékezni sem mernél a konditeremre. Ha valami sérülésed van, akkor a saját testsúlyos edzéssel megoldhatod.

Ezt figyeld : http://www.youtube.com/watch?v=_-Afz6-_K-4

Remélem meggyőztelek, és a jóra hallgatsz!

Jó edzést kívánok, és további szép napot!

2013. aug. 24. 18:25
 15/26 anonim ***** válasza:

(14 válaszoló vagyok.)

Meg ha a kondiban súlyokat emelsz, akkor nem erősödsz, hanem az izomzatod lassan megszokja a súlyt, és azért bírsz mindig nagyobb súlyt emelni. Van egy kivétel, az erőemelés. Ott is saját testsúllyal készítik fel magukat, és ott tényleg erővel emeled meg. És ott ha megnézed, nem agyonszteroidozott embereket látsz... De ott egy rossz mozdulat, és rád zuhan a súly, vagy valami bajod lesz. Van több csoport az ilyen saját testsúlyos edzésről, egy pár :

Fegyencedzés

Ghetto Workout - BarHUNters

meg nekem is van egy, de gondolom, hogy nem vagy Békési.

De van egy csajoknak készült csoport, amit a jó barátom Metálozott Angelocska készített.

Street Workout & Fegyencedzés csajoknak! a neve.

Sok sikert kívánok!

2013. aug. 24. 18:35
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Az biztos hogy meggyőző beszéd volt és feltétlen utána nézek! :) De ezeket a gyakorlatokat én is meg tudom szerinted csinálni? :S Nem hiszem hogy vannak ilyen erős karjaim. De mindent el kell kezdeni valahol... :)
2013. aug. 24. 18:40
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Én Debreceni vagyok, de biztos itt is van rá valami lehetőség. Felkeltetted az érdeklődésem :D
2013. aug. 24. 18:42
 18/26 anonim ***** válasza:

a jóga is egy saját testsúlyos edzés típus,szóval a kérdezőtől alapból nem állhat ez távol ha jól gondolom,de valóban a fegyencedzés kiegészítheti,mert jók benne a rávezető kezdő,könnyített gyakorlatok.

célnak meg ez-

http://www.youtube.com/watch?v=loszrEZvS_k

szerintem korrektebb egy fenőt nőnek,mint a rúdon pörögni tinicsajként a játszón:).

de a lényeg,hogy a felsorolt edzéstípusok egyike sem zárja ki a másikat.

2013. aug. 24. 19:37
 19/26 anonim ***** válasza:
*felnőtt
2013. aug. 24. 19:38
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Hú... a videó már nagyon komoly és profi, az a nő nagyon erős, de tetszik a mozgás, nagyon szép. Célkitűzésnek valóban alkalmas :) Köszönöm az ajánlásokat, utánanézek a dolgoknak és valamelyiket kipróbálom. A sajás testsúlyos edzések elnyerték a tetszésemet. (És elnézést mindenkitől a tegezésért vagy illetlen válaszért)
2013. aug. 24. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!