Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ennyi elég, hogy izmos legyek?

Ennyi elég, hogy izmos legyek?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és 56 kg voltam 2 hete amikor mértem a súlyomat két hete :) majd most fogom mérni 2nap múlva, hogy megnézzem változott e valami :) Minden vágyam, hogy sportos alkatom legyen, de a csontjaim kicsit vastagabbak és egyesek szerint hiába fogynék le, ha a csontozatom nem vékony...A hét minden napján mozgok: futok, táncolok, tornázok, ugrálókötelezek. Az étrendem is eléggé normális, a héten eszek legalább kétszer egy csokit, amikor szükségem van rá :D de a kólát, a csipszet minden hasonló hizlaló dolgot elhagytam. Csak vizet iszok. A kérdésem az lenne, hogy elég ennyi, hogy izmos legyek, vagy mit kéne még tennem? Akkor se keseredjek el ha nem lesz nagy változás a mostani méréskor, mert az normális?

2013. aug. 22. 13:01
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibákért de kicsit kapkodtam :D és 2 hete kezdtem el ezt a programot :)
2013. aug. 22. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha tényleg sokat mozogsz lehet ,hogy elegendő viszont a kólát csipszet elhagytam az nem egy teljes étrend.Ahhoz ,hogy fogyj kevesebb kalóriát kell bevigyél mint amennyit elégetsz.Ezt minden napra ki kell számolnod és csinálnod kell egy étrendet.Említetted ,hogy izmos szeretnél lenni de ahhoz meg először tömeget kell növelj.Szóval el kell döntened most mi az elsődleges célod.
2013. aug. 22. 13:20
 3/7 anonim ***** válasza:

A csontozatnak nincs köze az izmossághoz, mert a sportos alkatot az izmok adják. Azokat meg el kell látni tápanyaggal és terheléssel, hogy növekedjenek, nem igazán a fogyókúrás hozzáállás kell. Persze a kólacsipsz és egyéb egészségtelen dolgok elhagyása jó, de önmagában kevés, és ugye az irányt is át kell gondolni. Izmosodáskor először hízol, nő a tömeged, mert az izmok is nőnek, majd ha úgy érzed, már elég, akkor leszálkásítod a zsírt magadról. Ez az általános módszer. Amúgy ne a mérleg legyen a mérvadó, hanem a tükör, senkit nem érdekel, hány kiló vagy, nem is látják.

Mit edzel és hogyan?

A futás nem izmosodásra való.

2013. aug. 22. 13:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem nagyon értek hozzá, ezért olyan össze-vissza az egész :/ amúgy leszedtem netről egy nagyon jó kis fenék és comb feszesítő tornát :) Kicsit azért látszik rajtam változás :) és persze hasizmozok, meg súlyozok. (A karomon már látszik, hogy izmosabb)
2013. aug. 22. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Na ez nem egészen így megy :D Ez a tipikus női "edzés" a comb-fenék-has, fehér holló, aki ezen felül netán észreveszi, hogy van karja, netán háta. Nő létedre is rendes edzésterv kell a test minden részére, nem kell ekkora egyensúlyeltolódás. Ha otthon edzel, akkor a fegyencedzést megnézhetnéd, meg vannak még ilyen otthoni edzéstervek. Kajából meg egy moderált tömegnövelő étrend kéne, ami nagyon leegyszerűsítve kb sok fehérje, közepesen sok összetett szénhidrát. De inkább olvass Alapismereteket például (gugli első találat).

A lényeg, hogy az elvet, a gondolkodásmódot elsajátítsd, és onnan fel tudod építeni magadnak, ami kell.

2013. aug. 22. 13:40
 6/7 A kérdező kommentje:
És ha netán nem jutnék előrébb és maradna ez, amit csinálok, akkor ne várjak semmi változást? :/
2013. aug. 22. 14:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet ezt innen megmondani, nem ismerünk elég információt. Próbáld ki, aztán megtudod.
2013. aug. 22. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!