Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik sport...

Szerintetek melyik sport lenne hatásosabb önvédelemre?

Figyelt kérdés
Kettő között kéne választanom, és az egyik a Krav Maga, a másik meg valamilyen küzdősport (thaibox, kickbox stb.)Szerintetek melyikkel tudnám jobban megvédeni magamat és szeretteimet?

2013. júl. 31. 17:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Önvédelemre egyértelműen a Krav-ot ajánlanám.Erre van kitalálva.Csak jó edző kell,és nem szabad,hogy túlzott legyen az önbizalmad.De ott vannak még a harcművészetek is.Én inkább arra voksolnék.(Én arra járok,az utcára való totálisan.)De bármelyikkel simán megvéded magad,ha elég szorgalmas vagy.
2013. júl. 31. 19:13
 12/22 anonim válasza:
11es! Mit értesz túlzott önbizalom alatt? Ha valaki pl. "ok" nélkül le akarja verni a másikat, mert ő tanult ilyet?
2013. júl. 31. 20:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Nos én voltam a 11-es.Szó sincs provokációról.Ez amúgy sem jellemző arra aki sportol,vagy önvédelmet tanul.Sőt,éppen ellenkezőleg...Én arra gondoltam,hogy pár hónap tanulás után van aki úgy gondolja,hogy simán megtudja védeni magát.Egy részeg suttyó ellen talán,de komoly balhéban nem valószínű.És ez erősen megfoghat mentálisan bárkit.Esetleg az adott "sportba" vagy harcművészetbe vetett hite is oda lehet.Holott csak a tudása volt csupán halovány a szituációhoz képest.
2013. júl. 31. 21:09
 14/22 anonim válasza:
Aha, így már értelek :) De ezek szerint éveket kell járni órára, hogy meg tudjam magamat védeni? Mert akkor nem egy hatékony dolog ez pl. nekem, mert 5000 cigánnyal élek egy helyen :/
2013. júl. 31. 21:11
 15/22 anonim ***** válasza:
Én voltam a 11-es (újra)Nos nem kell éveket járni.Mondjuk én csak a magam példáját tudom említeni.Viszont minél többet látsz (most specc harcművészetre gondolok)annál inkább rájössz,hogy a tudásod az egészhez képest talán 10%. Nálunk szerintem kell minimum egy év,hogy esélyed legyen.Ez alatt az idő alatt megtanulja az ember az alapokat.Aki lebecsülné az alapokat az nagy bakot lő,mert már ezzel másodpercek alatt bárkit le lehet "bontani".(finoman szólva)De függ az idő a korodtól,és a szorgalmadtól is.Akár fél év is lehet,egy jó alap megszerzése,de ahhoz nap mint nap gyakorolni kell.
2013. júl. 31. 21:26
 16/22 anonim válasza:
Értelek. Mondjuk nálam ez a sport alapból kilőve, mert a környéken nincs rá lehetőség :/
2013. júl. 31. 22:05
 17/22 anonim ***** válasza:
Nos valamit elfelejtettem.(11-es vagyok)Nekem elég elkeseredettnek tűnt az a hozzászólás,ami az időt kifogásolja.Konkrétan,hogy túl hosszú.Azért azt látnod kell,hogy nincsenek csodák.Nem lehet valamit két három hónap alatt megtanulni.Legyen itt szó ping pong-ról vagy akár boxról.Lecsökkenthető az idő,de oda pénz kell,sok pénz.Külön órák,ahol a mestered csak veled foglalkozik,de ez horribilis összeg.Persze van akinek telik rá.Különben nem vagy egyedül a roma problémával.Esténként rajzanak nálunk is.Erre kerestem megoldást. :) És én azt mondom,hogy ezek a nagy hókusz-pókusz piár önreklámozó videók amik arra ösztönöznek,hogy fogj hozzá te is az adott önvédelemhez semmit sem érnek.A jó "fight"rövid és nem látványos egyáltalán.Gyors hatékony,és az ellenfél azt sem tudja,hogy mi történt.Íme: http://www.youtube.com/watch?v=C2FyShoaQwg
2013. júl. 31. 22:10
 18/22 anonim válasza:
Nem probléma az, hogy hosszú idő megtanulni, mert nyilván fontosak az alapok és ha már csinálja az ember, akkor csinálja normálisan. Én csak azt mondom, hogyha az embernek valami gyors önvédelmi tudásra lenne szüksége, akkor ez így gáz :/ Ahogy néztem vannak ilyen 1-2 hónapos önvédelmi tanfolyamok, de nem hiszem, hogy azok pl. hatékonyak lennének. Háát pénzem az jelenleg még arra sincs, hogy edzőterembe járjak, sőt, lassan ennivalóra sincs, szóval... :/ Meg, ahogy már írtam, errefelé nem találkoztam ezzel a Krav-val.
2013. júl. 31. 22:53
 19/22 anonim válasza:

Én mondjuk egy kicsit kétkedve veszem ezeket, mert ha pl. megtámad egy-vagy több erős férfi (nő vagyok), akkor azokkal szemben nem valószínű, hogy van esélyem. Akkor meg végül is minek tanuljon az ember önvédelmet? Jó, persze, biztos több esélyem van, mintha semmit se tanulnék, de még akkor se elég ahhoz, hogy meg tudjam védeni magamat. És pl. tegnap is nem sok hiányzott, hogy pár cigány nekem jöjjön :/

Gondolom egy jó önvédelmi/küzdősport, az mentálisan is felkészít adott szituációkra, illetve a baj elkerülésére. Vagy nem?

2013. júl. 31. 23:04
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem lehetne megnézni mások nem írták ki kb 10 ezerszer az eféle kérdést? Vagy menj le krav magára is meg thai boxra is és megtudod tök mindegy ha ém most azt mondom menj krav magára ha utána elmész és nem tetszik
2013. aug. 1. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!