Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Te hogy kezdted a futást/kocog...

Te hogy kezdted a futást/kocogást?

Figyelt kérdés
Leginkább olyanok írjanak, akik előtte nem sportoltak, esetleg több-kevesebb túlsúllyal kínlódtak. Hogy melegítesz be, mi vett rá, hogy futni kezdj, mi volt a nehéz benne, mi miatt nem adtad fel stb.

2013. júl. 22. 20:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=fXgROTjVw6c

Aki nem ismerné a compact disco zenéjét. :)

Talán más is erre szeretne futni, tornázni. :D

2013. szept. 13. 12:23
 12/17 anonim válasza:

Kezdőként az időtartamot kell kitolni, nem a távolságot :)

Fuss lassabban, de hosszabb ideig, utána jöhet az iram növelése, amivel természetesen a táv is növekedni fog :)

2013. szept. 14. 07:40
 13/17 A kérdező kommentje:
Mivel mindig azonos tempóban futok vagyis inkább kocogok, ezért az időt nézem közben, rápillantok néha az órámra. Nem futok gyorsan, és nem is akarok, minek? De mivel egyre több ideig kocogok, így magától adódik hogy nő a táv is. Az első 5 percet utálom, aztán beáll a szívem, légzésem és onnan futok míg tudok, de nem gyorsan.
2013. szept. 14. 22:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Leginkább az olyan utcákkal van bajom ahol emelkedőn kell felfutnom, hiába nem túl meredek, futáskor nekem eléggé erőltetett. Veszprém meg nem áll másból mint fel-le emelkedő és lejtős utcák, utak.
2013. szept. 16. 17:20
 15/17 anonim válasza:

Ezért javasoltam a futópadot :P

Ott nincs emelkedő, ha nem állítasz be magadnak. És tuti, hogy azonos iramban fogsz futni, hiszen szabadtéren ezt nem tudod eldönteni, többek között pont az emelkedők végett. Amiket egyébként csak haladóknak javasolnak pont azért, mert fárasztanak. (Ha nem hiszel nekem, vegyél, vagy kérj kölcsön olyan pulzusszámlálót, ami az iramot is mutatja.)

Attól pedig nem fogsz fogyni 10 kilót, hogy "hetente 3x mozogsz egy kicsit". Sajnálom, de ez van. Mivel a zsírégetés 30-40 perc után indul be, neked is arra kellene törekedned, hogy ennyi ideig kitarts.

Ezért írtam, hogy az időtartamot told ki, mert az sokkal többet számít az elején, mint hogy ténylegesen mennyit futsz.

Ezért van az is, hogy súlyzós edzés UTÁN javasolják a gyors kardiót (pl. 20 perc), mert az hihetetlenül hatékony. Azért, mert előtte már sportoltál - és nem kell, hogy az a valami futás legyen.

2013. szept. 17. 07:53
 16/17 A kérdező kommentje:

15-ös!

Igen, igazad, van ezt tudom. Csak sajnos bármit tornázok, BÁRMIT 15 perc után úgy leizzadok és kidöglök mint a lovak, mert puding vagyok. Kezdetnek ahhoz képest hogy nem mozogtam semmit, jó ez a 3x futás hetente, persze majd egyre több időre megyek kocogni. Múltkor már 25 percet bírtam, de attól függ előtte miben mennyire fáradok el, mert nem irodai munkám van, 3 műszakban fröccsgépen dolgozom, néha attól és már félig kipurcanok + háztartás. Én egy ingyenes sportot akartam választani ami a levegőn van, mert be vagyok egész nap zárva vagy a lakásban főzőcskézés miatt, vagy munkahely miatt. Futópad köszi de nem kell a panelba hova rakjam? Pénzt se adok ki rá. A fogyás pedig köszi, de halad, mert nem eszek össze-vissza édességet, ilyesmit, néha engedek magamnak vmit, de próbálom magam visszafogni. 2hét alatt 2 kg lement, és ahogy néztem a mérleget hétvégére ismét egytől búcsút veszek. Az a tervem hogy lassanként egyre több időt futok szép kényelmes tempóban, de még egyenlőre sajnos nem megy. De még nem ment el a kedvem. Bekapcsolom a zenémet, felhúzom a cipőt és elindulok és a napi stresszt meg már bocs... leszarom olyankor, kikapcsolódok. :D

Szóval ez a másik ok (vagy harmadik) amiért futkosok picit. :)

De köszi a segítséget azért.

2013. szept. 17. 17:00
 17/17 A kérdező kommentje:

És hurrá, ma este lefutottam megállás nélkül 50 percet! :D

Nem fulladtam mint a lovak, csak szép kényelmes tempóban, néha vettem pár mélyebb levegőt az valamiért erőt ad, talán mert több oxigént kapok, nem tudom...

Agyonizzadva, fáradtan értem haza, de jól esett.

Többet a térdem miatt nem tudtam, az kezdett jelezni a jobb térdem hogy neki nem tetszik. Az ízületem nem a legjobb talán...

2013. szept. 22. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!