Ha sovány vagyok, de van egy kis hasam, akkor tömegnöveljek vagy diétázzak, ha formásodni szeretnék?
Azt hittem, ha kezdek odafigyelni a kajámra, akkor nőiesen kiformásodom, de a kilók has/fenék-részre jöttek. Tipikus szar alkat, vékony, kis mell, de a has nem lapos:( Rendszeresen csak most fogok tudni elkezdeni tornázni.
Segítenétek?
22/L, 169 centi, 49-50 kiló
Szia!
Először is javaslom, hogy felejtsd el a formásodni szót, ugyanis egy vékony embernek a formásodás izomtömeg növelést jelent, egy kövér embernek meg fogyást - általában.
Csupán személyes véleményem, de szerintem izomtömeget szedj fel először, mert adatok alapján valóban nagyon vékonynak tűnsz.
Sajnos egy pontról való fogyás nincsen (tehát a csak hasról való zsírlepucolást most felejtsd el, ha ezzel az alkattal elkezdenél szálkásítani, akkor - feltéve, hogy x hónap után nem esel össze a gyengeségtől - valószínűleg minden lennél, csak nem "formás"), és az is genetikailag meghatározott, hogy ki hová hajlamosabb (többet) hízni, illetve honnan milyen ütemben/mértékben tud fogyni. Egyébként a rossz testtartás és rossz táplálkozás is kidomboríthatja a hasat, ugyanis a rossz kajáktól és étkezési szokásoktól felpuffadsz, ha meg nem húzza ki magát, egy modellnek is pufi hasa van. Ezt csak azért mondom, mert lány vagy, és a lányok általában hajlamosak kicsit félreinformáltan megközelíteni a dolgot - tudom, általánosítottam, Isten bocsássa meg nekem.
Ja, és csak kajától nem lesznek szép izmaid. Lapos hasad lehet a jó étkezéstől, de izmaid nem, ha nem erőlteted meg őket.
Van, aki genetikailag nem is tud egészségesen fenntartani egy szálkás testet lapos hassal - ez teljesen normális. Sokaknak csak akkor lesz full lapos hasuk, ha szétéheztetik magukat (az meg már az egészség rovására megy, és ugye, ki akar lapos hasat ha közben meg éhezik meg rosszul van?) a genetika ilyen, azt kell ezért okolni.
Sok sikert!
K
Oké, köszi, K!
Mindketten belekötöttetek a szavaimba, de nyilván az volt a kérdés, hogy többlet kalóriát vigyek-e be vagy ne.
A formásodás szóval kapcsolatban nyilván igazad van, ÉN ezt úgy képzeltem el, hogy jönne rám pár kiló a kellő helyekre:D (2 hely elöl), és edzéssel meg megerősítem a többit, ahova izom való. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!