Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? (futás)

Figyelt kérdés

Ma kezdtem volna el újra futni, de minden összejött, hogy ne menjen simán.

A helyi sportpálya nincs többé. Amikor kiértem, köré van húzva egy nagy betonfal, stadiont építenek. Azt mondták itt többé nincs edzés.

Az a gond, hogy máshol a városban nincs füves/salakos pálya. Egy van, a város másik felén, de az is lakatolva. Szóval azt végülis kihúztam. A határban lehetne még futni, de ott beton van, azt meg szintén kihagynám, mert nekem az egyik térdem nem túl jó, pont a beton miatt, mert régen azon futottam.

Ami maradt, az a saját udvarunk, ami szerencsére nem kicsi, de futáshoz azért nem elég nagy. Túl gyorsan megteszem, és...egyszerűen kicsi a futáshoz.

Pár napja nagyon beleéltem magam, hogy végre megint futok, de ez eléggé lelombozott. Egyedül ezen az udvaros dolgon gondolkozok még, de ha más kérdezné mit csináljon, azt mondanám neki hogy hagyja, csináljon inkább valami mást, mert nincsennek meg az alapok.

2013. júl. 16. 09:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Én évi 1000 km-t futok aszfalton. Nincs bajom az izületeimmel pedig már 40 fölött vagyok. Az én tapasztalatom szerint ez alkalmas cipő kérdése. Alkalmatlan cipőben már pát futás után fájt a bokám meg a térdem. Vettem normális futócipőt, és lám, semmi gond.
2013. júl. 16. 10:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van. Nekem eddig sem volt normális cipőm, meg most sincs. Úgy terveztem, hogy ha végzek ezzel a 6 hetes bemelegítő edzéstervvel, akkor veszek egy jó cipőt, mert most nincs pénzem erre.
2013. júl. 16. 10:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem sajnálnám a pénzt egy 20-30 ezres cipőre, de most tényleg nincs, másra kell.
2013. júl. 16. 10:12
 4/6 anonim ***** válasza:
nem tudom hol laksz, de egészen biztosan van a települések 90% ának közelében szántóföld, erdõ, tanösvények stb stb, aki keres az talál.
2013. júl. 16. 13:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is kell lenni a közelben egy kis erdős résznek, valóban szántóföldeknek, ott pedig van a munkagépek bejárásához un. szorgalmi út, szervíz út. Ott aztán lehet futni. Ha az udvarotok 25 m hosszú, azon már lehet futni, igaz akaratodon kívül intervallumozni fogsz a sok fordulás miatt, de ha végképp nincs megoldás, akkor csak marad az udvar. 'Bár ott hamar kifutod a füvet. :)

Egyébként az aszfalton futás nem feltétlen olyan rémisztő. Én 51 évesen vegyesen futok, minden nap, hétvégén is, 7,5-14 km a táv, de én aszfalton szeretek legjobban futni. Nem igazán ér meglepetés. A cipő viszont minden talajra fontos, sőt futásnál talán csak a jó cipő a fontos. Természetesen a ruházat is, de miután régebben futottál, az úgy adja magát, hogy miben fussunk.

Kívánom, hogy csak találj már egy helyet, ha ennyire elszántad magad.

Üdv.: Rea

2013. júl. 16. 13:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Egyébkéntn nem mértem le, de szemre kb. 100-120 m lehet a hátsó rész.

2013. júl. 16. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!