Lehet az edzéstől hízni?
Nagyon amatőr vagyok e téren. :) Szóval elkezdtem diétázni és edzeni (futás, kerékpározás, kardio) mivel elég duci vagyok és szeretnék 75-ről lefogyni 60-ra. Először leadtam 3 kilót most pedig felszedtem kettőt. Ez mitől lehet?
21/L
Először is, remélem nem naponta méred a súlyod, hanem mondjuk kéthetente.
Másodszor, remélem a diéta nálad szálkásító étrendet, jelent, nem valami fogyókúrás elmebetegséget, amikre sajnos sokkal könnyebb ráakadni.
Harmadszor: ne ezen a pár kilón agyalj, és még egyszer mondom, lehetőleg ne pár nap távlatában. Sokkal több értelme van néha lecsekkolni a tükröt, vagy a centit, de ezt is a fentebb említett gyakorisággal maximum.
És végül: ha normálisan megtervezett étrendet tartasz enyhe kalóriadeficittel és mellé sportolsz (aerob edzést végzel, amire jó a futás és kerékpározás, viszont a kardio az állóképességi edzés, innentől kezdve pedig sok minden lehet), akkor fogsz sikeresen fogyni (zsírt égetni).
Edzéstől önmagában nem lehet gyarapodni, még a súlyzóstól sem, ha nincs meg mellé a megfelelő tömegnövelő étrend.
szerintem semmi gond nincs azzal, ha velaki naponta méri a súlyát, én napi 3* és táblázatot vezetek róla már fél éve...
a legtöbb hirtelen súlyingadozást a folyadékfogyasztás okozza... ha pl megiszol 2liter vizet, máris 2kg al nehezebb vagy. Ha a diétád megfelelő, és sok folyadékot fogyasztasz, akkor a kívánt hatás sem fog elmaradni, de ne pár hét alatt várd a változást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!