Melyek azok a gyakorlatok, amiktől kisebbedik a mell? Vagy nincsenek ilyenek?
ELkezdtem itthon edzeni, viszont olvastam, hogy vannak olyan gyakorlatok amiktől kisebb lehet a mell, átalakul a zsír(nem teljesen értem). Én ezeket mindenképpen el szeretném kerülni.
Itthon hasprést, felülést, lábemelést,és ilyeneket szoktam. Viszont a hasprés után mindig olyan érzés, mintha elfáradt volna a mellem/mellkasom. És ez már nem elsőre fordul elő. Nem a levegővételtől, hanem olyan, mintha azt a részt edzettem volna..
A zsír nem alakul át, csak "elfogy" vagy felhalmozódik, ezt a kettőt tudja csinálni. Ezt leginkább a táplálkozásod és az aerob edzéseid mennyisége befolyásolja.
Amikor fogysz vagy hízol, azt az egész testeden teszed, nem helyileg. Azt, hogy honnan milyen mértékben, a genetikád szabja meg. Vannak, akiknek hízáskor vagy fogyáskor látványosan változik a mellük mérete, míg vannak, akikre ez alig van hatással.
Amit te edzel, erősítő edzés az a testzsírszázalékodra nincs nagy hatással önmagában. Hasedzés után azért fáj a mellkasod tájéka, mert ott is tapadnak hasizmok, majd adaptálódsz, elmúlik.
Végezetül egyes nők számoltak be már arról, hogy a mell(izmuk) erősítésének hatására feszesedett némileg a mellük, de erre nincs komoly bizonyíték, arra pedig még kevesebb, hogy ez mindenkinek beválna.
Köszönöm a válaszodat!:)
Így már értem.:) SZerencsére fogyás során sose kisebbedett látványosan a mellem.
ÉS akkor megnyugszom, hogy edzés hatására se nagyon fog.:)
Mindig félek belevágni az ilyen dolgokba:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!