Télen szeretnék elkezdeni izmosítani (nem nagy súlyokkal persze, mert még fejlődésben vagyok [14,5éves]), de szeretnék magamra felszedni izmot addig míg nem lehet újra kijárni futni segít ebben valaki nekem?
Ha heti 3x edzel min. 1 órát max 1,5 órát akkor már 1-2 hónap alatt észrelehet venni valami eredményt.És ha még kicsit oda figyelsz az étkezésre,edzésre akkor 5 hónap alatt elég szép eredményt el tudsz érni, csak ugye ha utána befejezed, látványosan vissza lehet esni.
1 héten nem kell többször edzeni 1 izomcsoportot maximum kissebb izomcsoportokat pl.:bicepsz,vádli.
próbálj arra figyelni hogy a gyakorlatokat szabályosan végezd.
Kérdezted a levegővételt, pl mellezésnél amikor engeded le a sulyt, nagy levegőt veszel mikor kinyomod kifulyod a levegőt de szerintem ez egyértelmű.
De a legjobb lesz ha utána nézel, hogy milyen gyakorlat milyen izomcsoportot mozgat meg. Pléldául itt:
Ami még fontos h sokat egyél ha még oda is figyelsz mit eszel az lenne a legjobb.Edzés után mindenképp egyél fehérjedús ételeket.Na meg persze figyej oda a szénhidrát bevitelre is.De ezeknek is nézz utána.
Egy jó edzésterv,sok étkezés! napi 4-6
meghozza az eredményét.
Ez test kérdése is, hogy ki milyen gyorsan fejlődik.
Én például amikor elkezdtem 2-3 hónap alatt szemmel látható volt a külömbség de az utána lévő 4 hónap már nem hozott olyan nagy eredményt.
De edzéstől is függ h valaki inkáb erőnövelésre vagy izomtömeg növelésre megy.
pl.:egy gyakorlatnál nagy sulyal 4x10-12 ismétlés számmal csináljuk akkor az izom formásabb kidolgozott lesz.
ha 4x6 ot csinálunk hatalmas sulyokal, de a 6odik már nagyon szenvedős akkor az már erőnövelés.
Persze ha 4x10-12 őt csinálunk akkor is növekedik az erő de nem olyan szinten mint a másik edzésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!