Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire fontos a zöldségek...

Mennyire fontos a zöldségek szerepe a testépítés során?

Figyelt kérdés
Régi vágyam hogy elkezdjek (vagyis folytassam) a testem építését, és mivel most kezdtem el dolgozni, már nem szenvedek pénzhiányban - szerencsére-. Napi 800g csirkemell és 600g rizs/tk kenyér (kiszámolva hogy a ch érték egyezzen) és emellett még 100% whey protein. Így fejben kiszámolva kijövök a pénzből, és még marad is valamennyi az egyéb kiadásokra. De ugye a zöldségek így totál kiesnek... Tudom hogy fontos ásványi anyagokat, rostokat, és vitaminokat tartalmaz, de ez gyakorlatban mit jelent? Mennyire fontos? Más kérdés hogy nem is szeretem a zöldségeket (de ha akarom letolok bármit). Vagy csökkentsek egy picit a csirkemell adagon (600g+3*25g whey?) Olyan 80kg (196-8 cm) körül vagyok most, a hasam és mellem eléggé zsíros, de az elmúlt fél évben sok sz@rságot ettem, nem csodálkozom rajta. Tehát rögtön tömegelést tervezek, mennyire fontosak ekkor a zöldségek?

2013. jún. 10. 20:55
 1/4 A kérdező kommentje:
Napi 8-9-10 órát dolgozom, eléggé megterhelő fizikálisan és mentálisan is. 25-30 km (gyalog és biciklivel). Az étrendem amit fent leírtam nagyjából 2300-2500 kalória, heti 4-5 edzés plusz 5 munkanap mellett várható növekedés? Vagy egyek még többet? Tudom, így láttatlanba elég nehéz kérdés, de gondolom nem vagyok egyedül aki fizikai munkát végez, plusz még utána lejár terembe is.
2013. jún. 10. 21:01
 2/4 anonim ***** válasza:
A rosttartalmuk miatt a legfontosabbak, és emiatt nagyon is.
2013. jún. 10. 21:05
 3/4 tap bela ***** válasza:
Ez nem is kérdés?!?! A zöldségek szerepe, bizony fontos!!!
2013. jún. 10. 22:18
 4/4 aikiboxer ***** válasza:
Nem vagyok testépítő, de harcos étrenden élek, és ebben speciel megeszem nappal kb 1 kg gyümölcsöt és zöldséget vegyesen, este még egy fél kg zöldséget -- szóval azt gondolom, hogy legalább annyi zöldséget meg kellene enned, mint amennyi húst.
2013. jún. 11. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!