Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Scitec-es vagy a Peak-es...

A Scitec-es vagy a Peak-es szójaprotein a jobb?

Figyelt kérdés

Tehát ez: [link] vagy ez: [link]

Igen igen, tudom hogy a tejsavó fehérje jobb lenne, de laktózérzékeny vagyok úgyhogy az számomra sajnos nem alternatíva.

Hátha próbálta már valaki ezek közül valamelyiket és tud róla nyilatkozni. Elsősorban az íze érdekelne, mert azt hallottam a szójaproteinnek elég különleges íze van.. (rossz?:)

2013. máj. 27. 22:21
1 2 3
 11/23 tap bela ***** válasza:

Ez egy akkora túlzás....

"

Látom nem igazán jött át amit mondani akartam. Azért vegye bioboltban mert ott nem árulnak GMO szóját miközben a bb boltokban nagyrészt GMOs fos. Remélem érthető voltam.

"

Pár példa.... hogy a tápkieg boltokban is nem csak a bioboltokban árusítanak GMOS mentes szója proitent.

Peak

A Soy Protein Isolat, nem génkezelt, teljesen tiszta, izoflavonmentes szója protein izolátum, tehát nincs negatív hatással a tesztoszteron szintre!

Myprotein Szója protein izolátum

Soy Protein Isolate boasts the highest protein content of any soy protein powder. Our Soy Protein Isolate is made from 100% NON-GMO defatted soy beans suing a stringent process which removes a vast majority of the fat and carbohydrate content. The resulting product yields over 90% protein content with minimal fat and carbohydrate, whilst being completely free of lactose.

2013. máj. 28. 20:23
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

@tap bela

Azt tudtad hogy a tápkiegeket nem kötelesek ellenőriztetni ezért bármit hazudhatnak a csomagoláson? Ha valamibe aszpartámot tesznek akkor kétlem hogy a GMOn problémáznának.

2013. máj. 29. 10:46
 13/23 snack16 ***** válasza:

Szerintem inkább a scitec-es habár nem próbáltam, de sok ember próbálta és nem volt gáz vele. A szóját csak a középkorban élők szidják hogy rossz a férfiaknak. Értelmes emberek tudják hogy ez csak bro-science. A szójától semmi bajod nem lesz. De próbálj ki egy kisebb kiszerelést, hátha allergiás vagy rá, vagy csak utálod az ízét. Ha nem, akkor simán mehet. Az izolátum sz@r, semmi szüksége nincs rá egy hobbi szintem sportolónak, a tejsavó minden jó tulajdonságától meg van fosztva. Majdnem a leggyorsabb protein, de minek is??? Ez a boltnak jó, a te pénztárcádnak rossz. Csomó kutatás kimutatta hogy szóján is lehet izmot növelni,és ha gondolod egy BCAA/komplex aminósav por pl Aminomagic,blox, stb...-t veszel mellé(amit megspórolsz az izolátum árán). Így van egy jó és gyors fehérjéd... Mindenkinek máshogy reagál a szervezete dolgokra. Aki azt mondja hogy rossz az a szendis cikkre hivatokozik(ezért is válkasszam a szóját vagy ez volt a heti nők lapjába.) Csomó értelmes külföldi oldalon (bodybuilding.com, Men's fitness, rájöttek hogy nem gáz szóját inni, de azért builderen is megírták. Ez a szója. A peak-es meg meg van pakolva ecydosteronnal(a spenótkivonat ami állítólag-hype vagy igazság- olyan ász.

Az ára elég magas... Szóval te tudod. Én nem akarlak rábeszélni, de egy próbát megér. Én is kevertet használok, és hidd el elég sokan. (erre szokták mondani, hogy mert csóró a nép, ez meg olcsó...de ha valami olcsón jó minek vennél drágát?:DDD Ugyan ez van a tejjel,Iphone-al,tejsavvóal,kocsikkal... Hiába van lamborginid 300-al úgy sem mehetsz(nincs is értelme, ha nem vagy versenyző) harapnak rá a csajok mert drága. Ha fos áltlagos kocsid van azis elvisz oda ahová mész. Max nem te leszel a falu raja :DD Ez van a fehérjével is. Ha szereted pénzelni a tejsavó ipart és mást nem akkor hajrá! ;)

Mindennek van fanja és ellenzője. Ami jó azt használd, ha a luxus nem elsődleges szempont(íz,oldódás hamár protein).

2013. jún. 19. 20:04
 14/23 snack16 ***** válasza:

habár a tejsavó izolátum csak egy processed food(deldolgozott élelmiszer), ők szidják a fehér kenyeret, cukrot, DE EZ KB UGYANAZ! A lisztet is megfosztják attól ami jó és lesz egy egyszerű fehér por a többit külön eladják. A tej ami ki van találva úgy ahogy, megfosztják az összes anyagától( a hasznos könnyen emészhető zsírtól(vitamin, kalcium kötésben), hasznos laktóztól(ami segíti a felszívódást,bocsi, te éezékeny vagy rá:( ), a kezeintől ami ugyan-úgy fontos része, a hasznos marofrakcióktól(pl laktoferrin amik miatt jó) amit még a koncentrátum tartalmaz, a kalcium nagy részétől.Így lesz belőle egy gyors de feldolgozott élelmiszer. Hiába gyors sokáig nem tart a tahása(míg a tejben a kazeiné igen, ami egy raktárfehérje) Ez a tejsavó izolátum, és a hidroizolátum. A szójánál azért picit más a helyzet. A szója izolátumban habár kevesebb izoflavont tartalmaz mint a koncentrátum, elveszti a felesleges részeit. A szója olajat nem tudom milyen, de abban is ott vannak az anti oxidánsok. A szójában lévő szénhidrátok, hasonlóak a babfélékhez(milyen érdekes szójaBAB?!...) tehát nem hasznosítható csak a vastagbél baktériumok által(gáz-) puffadsás). Tehát itt ez egy jó dolog. Nem is beszélve az enzimes hidroizolációról! Én ezért preferálom pl a kevert fehérjéket. Többféle forrás, este iszok hozzá egy kis növényi olajat, vagy halolaj kapszulát veszek be. Hozzá egy kis c-vitamin, Ca-Mg és cink és esetleg egy kis zabdara. Benne van minden ami a testednek kell( a te esetedben egy kis rost(valamilyen korpa pl). Ezek mind lassítják az emésztődést, tehát nem nagy inzulin szint lesz a végeredmény mint a tejsavó izolátumnál.

Bocs hogy hossz úlett, de ez tartalmazza a hátteret. És nem a hülyeség ami a csapból is folyik...pl szendike:D

2013. jún. 19. 20:25
 15/23 tap bela ***** válasza:

Szebdike

hivatalos nvén Szendi Gábor szójáról írtakat lehet nem szeretni és lehet elfogadni....

Ki-Ki maga döntse el.

De azért érdekes, hogy akik ehhez a témához szóltak, azoknak nagy része szója protein mellőzését írják ;-)

Szeméyles véleményem nekem is...

Szóját szívesen átpasszolom neked;-)

2013. jún. 19. 20:55
 16/23 snack16 ***** válasza:

A többiek is ezt mondták. Igen, ez egy hatalmas érv minden mellett sajnos. Mert ez a tévhit is elég gyakori. Elég sok helyen elérhetők ezek a ellen-kampányok. Mindenhol kb ugyanaz kimásolva és tényként beállítva. Sajnos az itt írók elég nagy része fogyatékos, és hülyeségeket kérdeznek, állnéven irogatnak hülyeségeket ami vagy ezer éves tévhit, vagy egy hatalmasnagy marhaság amit unatkozó anyukák terjesztenek női fórumokon.(Az egyik szerint az növényi protein/nem a szója/ az ideális izomépítéshez, húsra semmi szükség. Ez lehet sértőn hangzik, de ez így van. "A táplálék kiegészítő káros,minden a szteroid miatt van, tömegnevöléshez meg egyél kenyeret és igyál almalevet", ugyanaz a kérdés 1001-edjére is feltéve, mert lusta rákeresni mindenki...ez a színvonal. Vannak értelmesek is, de sajnos kevesen. Ezek után szerinted mit ér az hogy a többség mit irogat? A többség rendszeresen alkoholizál, dohányzik, és semmi értelmes életelképzelése nincs, de sok ismerete se kémiából, biológiából.

Ha a szója protein rossz a Optimum Nutrition,PEAK,Twinlab,Pro Nutritiion,Myprotein,MHP miért használja(hamár a scitec,biotech, power track gagyi) ? Ott van az Up Your Mass(elég népszerű, hatékony tömegnövelő(első helyen van a szója a fehérjéknél), power protein,Pro mix, Probolic SR Optmiumtól 100% soy és így tovább. Ti ezt hiszitek, én meg úgy érzem nekem jó a kevert fehérje, és semmivel nem érzem rosszabbnak. De ha a kérdező megengedheti magának vegyen hozzá stillmasstól mondjuk egy marha proteint a power trackos szója mellé. És 50-50 50-40 arányban keverje. Ez nem a te dolgod hogy ő mit választ, de nekem abból van elegem hogy ti lökitek ezt az ezer éves rossz a szója sz@arságot. Nem érdekel Szendi Gábor véleménye. Ha belegondolsz nyilván nem minden orvost pénzel a szója/ tej ipar. De az orvosok vélmeménye nem is egységes! Azokat akik itt nagyon irogatnak tuti pénzelve vannak, nem a világnak akarnak jót,CSAK SAJÁT MAGUKNAK. Ugyan ez van a tejjel is. Szerintem a tej is jó. Kész én nem vitatkozom senkivel, ha értelmes felnőtt ember vagy úgyis elgondolkodsz, ha nem az a te bajod.

Hagyd meg nekem!

Ui: azt még oké hogy valaki pénzes és vesz kazeint meg tejsavót, de ha csak az egyiket kell választani... nem feltétlen a tejsavó a nyerő. Nem is beszélve arról hogy egy azért nem iszom a tejsavómat tejjel, mert pont azért drága hogy kiszedjenek belőle mindent, egy olcsó proteint meg megihatsz este tejjel, ami igazából nem ront semmin(max TALÁN edzés után)... Sok ember úgy lett izmos(nem bodybuilderek) hogy nem szedtek semmilyen port csak zabátak mint a gép, akkor majd pont te nem fogsz egy proteinportól ami nem tejsavó ?! Annyival nem jobb a szójánál.(edzés után jobb valamennyivel, de nem arányos az árral, habár LEÍRTAM hogy lehet ugyan olyan jóvá tenni)

2013. jún. 20. 19:28
 17/23 snack16 ***** válasza:

Szendikének köze sincs a testépítéshez, de 2 cikk is van egy elég nagy nevű weboldalnak(nem úgy Szendikének):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Remélem tanultál az iskolába idegen nyelvet. Ha nem maradhatsz a tévhitek.hu-nál :D

2013. jún. 20. 19:58
 18/23 tap bela ***** válasza:

De ezt már több poszt esetén megírtam. Ha te akarod egyed. Sőt az enyémet is megeheted, marad bőven. Mert hiába linkelsz be bármennyi szójareklámot.

Részemről totálisan érdektelen.

Soha nem fogok szója proteint enni.

2013. jún. 20. 21:09
 19/23 snack16 ***** válasza:

Te vagy az a fogyatékos tap béla...mindenhol. 1,NEM ESZEM

2,Szójareklám...tipikus ember vagy. Ami jó az reklám, de ami lehúzás az tuti igaz! Szüleid büszkék lehetnek rád!:)

3, én tojok rá az értelmi fogyatékosok mit esznek(nem isszák, eszik a proteinport!!), de én már letettem a felvilágosításról, ez lehetelen. Te szendi gábornak hiszel, én a tudománynak. Lehet a jó oldalát a dolgoknak nem szereti és elfogadni. mindenki maga tudja. Amúgy Olvastam egy anti-szójás cikket: Az impotencia(erectile- disfunction),libidó csökkenés, szőr(fan és test)zet növekedés csökkenés, hangulat ingadozások(síró roham ahogy a cikk hozzáadja:DDD),spermaszám(koncentráció) csökkenés(ennél rájöttek hogy igaz, de csak mert a térfogat megnövekszik) mellnövekedés valahogy nálam nem jelentkeztek. 1 év év után. Miért lehet ez? Ha olyan mintha egy marék fogamzás-gátlót szednék(ami pure ösztrogén)egy szójás turmix-kszal?! Ez furcsa. A kemény edzés és a zsír/fehérje fogyasztás van hatással a te tesztoszteronodra meg a farkincádra, na meg az alkohol,túledzés,alvás hiány,dehidratáltság és max a műanyagok(ha forrót iszol /eszelbelőlük).

2013. jún. 20. 22:50
 20/23 tap bela ***** válasza:

Ha az érvelésed annyiban merül ki, hogy fogyatékos vagyok, illetve hogy a szüleim büszkék lehetnek rám....

....csak azért, mert nem osztom a véleményed, akkor nagyon nagy a baj nálad. A személyeskedés is egy fajta érvelés, de az minősíti a vitapartnert.

Egyed, igyad ahogy neked tetszik a szója filléres proteint. Keverj hozzá ca-na caseint. Semmi gond vele.

2013. jún. 21. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!