A Scitec-es vagy a Peak-es szójaprotein a jobb?
Tehát ez: [link] vagy ez: [link]
Igen igen, tudom hogy a tejsavó fehérje jobb lenne, de laktózérzékeny vagyok úgyhogy az számomra sajnos nem alternatíva.
Hátha próbálta már valaki ezek közül valamelyiket és tud róla nyilatkozni. Elsősorban az íze érdekelne, mert azt hallottam a szójaproteinnek elég különleges íze van.. (rossz?:)
A különleges íz, finom megfogalmazás. Egy sz-ar íz.
Maradnak a következő alternatívák: tojás, marha, búza, borsó. Ettől függetlenül egy whey izolátumot megpróbálnék, mivel a laktóz tartalma, adagonként 0,1g körül van.
Például Peak Whey 2O, amit már 10.000Ft-ért meg tudsz vásárolni.
Én sem ajánlom a szóját, Montez le is írta, miért nem.
A szójának rossz hasznosulási értéke van, és az aminosavprofilja sem teljes. Tele van ösztrogén, és allergén anyagokkal. Persze ezt nem néhány vödör, vagy doboz elfogyasztása után tapasztalhatjuk, hanem lehet hogy évek múlva. Nem olyan rég én is feltettem egy kérdést, hiszen az ember nem mindig teheti meg, hogy mindig tejsavót vegyen, de lebeszéltek róla.
Érdemes lenne megpróbálnod egy tojásproteint, vagy búza, borsófehérjét, de ha van rá keret, akkor gy izolátum lenne a legjobb megoldás, például a Zero Isobest Carb.
Ahhoz hogy hormonális zavarokat okozzon a szója rengeteget kellene enned belőle, szinte teljesen ártalmatlan. Viszont a boltban kapható szójafehérje nagy valószínűleg GMO ami már komoly gond, az adalékanyagokról nem is beszélve. Ha szójafehérjét veszel mindenképp Génmódosítás mentes és 100% tisztaságú legyen (CSAK izolátumot vegyél, a koncentrátum problémás). Magyarul bioboltban keresd. Elég gáz az íze de gyümölcsturmixba keverve nem érezhető.
Egy kis infó a szója ártalmatlanságáról megbízható forrásból : [link]
Magyarul bioboltban keresd. Elég gáz az íze de gyümölcsturmixba keverve nem érezhető.
Kedves utolsó.
Szerinted a tápkieg boltok valami teljesen más, szóját árusítanak, mint a bioboltok?!?!
Mert szerintem ez egy nagyon téves felfogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!