Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hány guggolás felel meg fél...

Hány guggolás felel meg fél óra biciklizésnek?

Figyelt kérdés
2013. máj. 17. 18:42
 1/6 greeen ***** válasza:
88%
megszorzod a guggolást 30 perccel és elosztod 3,14-el (Pi). A kapott számot összeadod az aktuális nyugalmi pulzusszámoddal.Ezt elosztod kettővel és hozzáadod az életkorodat.
2013. máj. 17. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem váltható így át. A kérdezőnek írtam, mielőtt vita lenne.:)
2013. máj. 17. 18:48
 3/6 anonim válasza:
51%
Hallod, pont annyi mint amennyi plüss birka 3 doboz sörnek.
2013. máj. 17. 18:54
 4/6 greeen ***** válasza:
100%

a fenébe most az egész egyenletet potyára írta fel:) hehe

ez amúgy olyan kérdés ebben a formában, mintha azt kérdezném, hogy hány síugrás felel meg egy 12 perces óriás műlesiklásnak?

2013. máj. 17. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:
58%

Komolytalanok vagytok!

Kérdező, ne hallgass rájuk!

Kiszámoltam, mert én is kíváncsi vagyok.

24 fokos hőmérsékletben, 60 százalékos páratartalom esetén, 100 méter tengerszint feletti magasságban 132-at kell guggolni! Persze nem vettem figyelembe, hogy milyen a bicikli? Monti vagy verseny? Női vagy férfi? Fekete vagy piros? Hegynek fel vagy hegynek le??

2013. máj. 17. 19:18
 6/6 Linkoln ***** válasza:

:D

Ha fél órát guggolsz akkor az biztos hogy hatékony, keményebb a teljesítmény leadás guggolás közben, aonban sajnos nem javaslom fogyáshoz. Sokkal keményebbnek érzi az ember de energiafogyasztás terén nem sokkal magasabb.

Nagyobb és már arányú terhelést kapnak az izmok, az izületeknek is kicsit megterhelőbb a guggolás.

Az guggolás egy érdekes mozgás, ha nem vagy nehéz akkor folyamatosan tudsz guggolni akár órákat is nagyon nagy erőfeszítések árán. Javaslom hogy ha még is guggolással akarod helyettesíteni a kényelmes kerékpározást, akkor azt úgy végezd hogy szintén fél órát csináld (Ez hatékonyabb, de 15-20 perc viszont túl kevés, a szervezet nem veszi fel tartós komoly stresszhatásnak) hogy kapaszkodsz valamibe és rásegítessz kézzel.

Így tudod monoton csinálni, a szervezet felveszi mint tartós stresszhatás, mint egy durva anaerob mozgástartomány alatti mozgást, erőállóképességre, érrendszer fejlesztésére, szív erősítésre, oxigénfelvétel javítására, tüdő erősítésére tökéletes, fogyásra kevésbé, azonban sok energia rámegy tehát arr ais használható, csak!!! figyelj rá hogy így kiürül edzés végére a glikogén az izomrostok mellöl, májból stb, iletve az izmok roncsolódnak az oxigénhiányos állapot okozta fleszabadult szabadgyökök következtében. (Tehát egyél utána gyors ch-t és fehérjedús kaját. Közvetlen edzés után, és regerenálódnod kell. nem végezheted minden nap!)

2013. máj. 18. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!