Valóban nem vagyunk képesek 30-40 grammnál több fehérjét megemészteni egyszerre?
Figyelt kérdés
Vagyis ha én meló miatt nem tudom szétosztani a csirkemell filémet két részre, és letolok mondjuk 200 grammot rizzsel, az 50-60 gramm fehérje. Ennek egy része tehát kárba veszik?2013. máj. 17. 15:48
11/15 A kérdező kommentje:
Konkrétan a tejsavóra voltam kíváncsi. De gondolom, ahogy írod, edzés után szüksége van a szervezetnek arra a 35-40 grammra, így remélhetőleg nagyjából fel is veszi. Egyébként, ha már ilyen informált vagy a témában... a szénhidrátokkal mi a helyzet? Ha mondjuk egyszerre betolog 100g rizst, az közel 80 gramm CH. Na jó, tudom, ez lassan szívódik fel, de mondjuk gyors CH esetében a felesleggel mi van? Kimegy, vagy lerakódik?
2013. máj. 18. 16:54
12/15 anonim válasza:
Ektomorfnál kimegy, nálam meg lerakódik.:)
13/15 A kérdező kommentje:
Rám is szeret, kiszámolni meg sajna nem egyszerű, mennyit kéne bevinni x időben, hogy el is használjam. :)
2013. máj. 18. 17:05
14/15 anonim válasza:
A kérdésedre a válasz egyszerű: NEM
A szervezet nem tud egyszerre 30-40 grammnál több fehérjét megemészteni mivel a szervezetnek nincs ún. fehérjeraktára. Nem úgy mint a vitaminoknál, amiknél a fel nem hszanáltakat el tudja raktározni.
És most nem egy orvosi bizonyítékkal jövök mert azt már írtak páran. Csak egy egyszerű és logikus kérdést teszek fel, ami már egyenlő lesz a válasszal is:
Találtál már olyan fehérje port ami egy adagban jóval több mint 23-25 gram fehérjét tartalmaz? Én már sokkal találkoztam de még egyiknél sem volt több. Ehhez hozzámegy a 3dcl tej (9 gr fehérje) és így kijön egy adagra a 30-33 gram fehérje. Szerinted ezek miért így vannak készítve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!