Ezekkel mindenre tudok edzeni? Van két egykezes súlyzóm, amit felpakolhatok 30-30 Kg-ig. Plusz van egy expanderem, ami tényleg bikaerős.
Figyelt kérdés
Milyen gyakorlatok érdemes velük végezni? Nem testépítés a cél elsősorban, hanem erő növelése önvédelem mellé.2013. máj. 7. 10:46
2/8 anonim válasza:
Ha erő növelése, akkor evvel annyira nem fogsz sokra menni, de egy ideig jó. Kell egy fekvenyomó nap, egy hát nap és egy guggoló nap. Fekvenyomó napon csinálhatsz fekvőtámaszt, fekvenyomást, áthúzást, tárogatást, ferdenyomást (de csínnyán az izoláló gyakorlatokkal ha erőre mész.) Guggoló napon mehet guggolás, kitrörés, sissy guggolás, egylábas guggolás. Illetve betehetsz váll napot, amikor tolhatsz vállból nyomást egykezes súlyokkal, meg oldalemelés állva, döntött törzsel, illetve előre emelést. Elég tókány edzésterv lesz, de ha nincs kétkezes súlyzód akkor ez a lehető legjobb. Jah meg a felhúzó napon mehet felhúzás kézisúlyokkal, felhomorítás ha tudsz, meg húzódzkodás szűken, szélesen.
3/8 anonim válasza:
Alapból az expanderrel szinte mindenre tudsz edzeni. Egy bizonyos szintig. Vállra kifejezetten jó dolog, mivel a vállizom sok ismétlést igényel. Nekem nagyon bejött. Karra elég a kézisúlyzó. Én ajánlanám még az egykezes, illetve egylábas guggolást. Illetve nézz utána az izommetrikus edzésnek. A fekpad viszont tényleg jó jönne. Ha valamiben tévedtem, javítsatok ki.
4/8 anonim válasza:
Oks kijavítalak, mi az az egykezes guggolás? XD Egyébként a váll csak izomnöveléshez igényel sok ismétlést, de nem mindenkinél, erőhöz kevés ismétlés kell. De igen állítólag valóban jó a sok ismétlés, mivel a vállizom vörös izom sejtekből áll.
5/8 anonim válasza:
Egykezes fekvőtámasz lett volna, csak siettem..:D
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Mindennek utána fogok nézni.
Egyébként mindenhol ezt olvastam: Kevés ismétlés nagy súllyal. De mégis mennyi az annyi? Pl bicepsznél, vagy akár válledzésnél? Hány kg-al nyomnak, akiknek a cél az izomnövelés, és hány kg-al, akiknek az erő a fontosabb? Általánosságban csak. Mekkora az eltérés?
2013. máj. 7. 11:42
7/8 anonim válasza:
Erőnél 4-6 is ismétlésszám, izomnál felsőtestre 8-12 alsótestre felmehet 12-15 ig. De a változatosság a legjobb, csinálhatsz te erőre 2-3 as ismétlésszámokat is, vagy csinálhatsz izomra magas ismétlésszámot. De lényegtelen, nyomd a gyakorlatokat addig amíg tudod kevés ismétlésszámmal, és ha már nem tudsz emelni a súlyokon akkor tolj magas ismétlésszámmal, az önvédelemhez erő-állóképesség is kell. Egyébként azért jók erőre az összetett gyakorlatok (fekvenyomás, guggolás, felhúzás), mert egyszerre több izmot dolgoztatnak meg, evvel fokozva az ideg-izom kapcsolatot, vagy mit, azaz hogy mennyire tudnak az izmaid együtt dolgozni. Ugyanakkor testépítők is végeznek minden edzés során összetett gyakorlatokat (már amelyik okos, a többi meg nem testépítő), mivel az összetett gyakorlatok jobban növelik a tesztoszteron szintet, és sokkal jobb anabolikus választ váltanak ki a testből, az izolációs gyakorlatok gyenge pontok kijavítására illetve egy-egy terület elkülönített, elszigetelt edzésére valók, meg hát nem jó ha pl. mellnél nagyobb terhelést kap a váll elülső feje mint váll edzéskor :P. De kellenek az izolációs gyakorlatok is a megfelelő felpumpálódásért és kidolgozottságért, meg hogy az arányok rendben legyenek, meg sok szögből megdolgoztassuk a célizmot..stb. Nah mindegy, csináld a gyakorlatokat amiket nemrég leírtam, am lehet vmit rosszul írtam, ha így lenen remélem jön vki és kijavít:)
8/8 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!