Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzésterveket mondanátok?

Edzésterveket mondanátok?

Figyelt kérdés

Bicepszre,tricepszre,hátra,mellizomra akarok gyúrni.De viszont nem tudom milyen időközönként edzek stb.Egykezes súlyzóm van 2 db.Sok tárcsám van hozzá.Mondanátok edzésterveket miből mennyit stb ? Linkeket is várok

17/F

2013. ápr. 29. 15:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig:

[link]

Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést:

[link]

Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal.

[link]

[link]

De ezek csak minta edzéstervek, tehetsz be más gyakorlatokat is, sőt, hetente érdemes mindig valamit változtatni.

2013. ápr. 29. 15:38
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

És a súlyzón mennyi időközönként kell állítani a kg-okat és mennyivel kezdjem stb ? Bocsi hogy ennyit kérdezek kezdő vagyok

2013. ápr. 29. 15:56
 3/14 anonim ***** válasza:
Akkora súllyal csináld a gyakorlatokat, amivel szabályosan éppen megy a 10-12 ismétlés. Ez gyakorlatonként más-más súlyt jelenthet, hiszen nem mindegy, hogy egykezes bicepszezel vagy guggolsz vagy fekvenyomsz. Ha már simán megy a 12 ismétlés, akkor emelj a súlyokon, hogy megint csak 9-10 menjen nagy nehezen. Eleinte ez gyorsan fog menni, könnyen fejlődsz.
2013. ápr. 29. 15:59
 4/14 A kérdező kommentje:

Mi az a ismétlés ? Hogy egymás után 10x megemelem a súlyzót gyakorlat szerint ?

Nagyon kezdő vagyok ne röhögjetek ki

2013. ápr. 29. 16:00
 5/14 anonim ***** válasza:

igen, ha 10-szer megemeled a súlyzót az 10 ismétlés. Tehát akkor végeztél egy sorozatot (szériát) 10 ismétléssel.

Utána pihensz 30-60 másodpercet, majd megint 10 ismétlés és így tovább 3 sorozatig. Így megvan egy gyakorlatból 3 sorozat, sorozatonként 10 ismétléssel.

2013. ápr. 29. 16:02
 6/14 A kérdező kommentje:
Van 3 bicepszgyakorlatom.Mind a 3 gyakorlatból 3 sorozatot csinálok majd.De hogy csináljam ? pl koncentráltból megcsinálom a 3x10-et 1 perces szüntekkel.És ha ennek vége akkor a másik bicepsz gyakorlatot csináljam,vagy előbb pl tricepsz gyakorlatot 3 sorozatba és utána a másik bicepsz gyakorlatot ?
2013. ápr. 29. 16:35
 7/14 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd egy kicsit pihenni a bicepszed és csináld az első bicepsz gyakorlat után a tricepsz gyakorlatot.Ha nem hagyod pihenni lehet hogy nem fog menni annyi ismétlés a második bicepszgyakorlatból mint amennyit szerettél volna.
2013. ápr. 29. 16:48
 8/14 anonim ***** válasza:
kérdező. 2 hónapig teljes testes menjen. Azaz heti 3 edzés, de mindig minden izomcsoportra 1 gyakorlat legyen. Nem kell 3. Az majd később kell osztott edzésnél.
2013. ápr. 29. 17:16
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia! Most kezdtem egy blogot, én is otthon edzem, nincs sok felszerelésem, de a max-ot próbálom kihozni. Ha gondolod néha olvasgathatod :)

Link: [link]

2013. ápr. 29. 19:43
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát most töltöttem le a Fegyenc edzés c könyvet.Nagyon király könyv.Azt fogom csinálni ami benne van.Csak azt nem írja hogy miből mennyit kell
2013. ápr. 30. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!