15 éves,180 cm magas és 78 kg fiú vagyok, de nagy, hájas a hasam, a mellem és a combom is. Milyen gyakorlatokkal kéne ezeket eltüntetni? Hogy izmosabbnak tűnjön, ne hájasnak?
Szálkásító diéta kellene és heti minimum 3-4, 40-50 perces aerob edzés, pl kocogás, bicaj. Így tudsz zsírt leadni.
A legjobb az lenne, ha ehhez még menne heti 3 súlyzós vagy saját testsúlyos edzés (pl a fegyencedzés)
Minden nap 2x15 perc bicaj, meg van amikor még ezen felül is pár km, terepen, ha az idő engedni minden hétvégén egyszer kibicajozok a közeli folyóhoz. (5-6 km)
És az edzés mennyi ideig tartson? Valamint a diéta az nem megy. :) Meg nem is találtam ezt a szálkásító diétát, hogy mi igazából. Húst eszek hússal, meg szalonnát, kolbászt, sonkát. Tésztát nem sokat, talán krumplit többet. Tudom, kenyeret nem kéne, de azt valamiért nem állom meg. :)
Az aerob edzést írtam, hogy 40-50 perc legyen. A súlyzós vagy saját testsúlyos edzés legyen kb 1 órás, de az keményen.
Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket is: [link]
Tehát a szalonna, kolbász az=kuka. Nem fér bele a diétába.
Ha nem tartod be az étrendet, akkor ne várj eredményt, nem lesz jó forma! 70% a kaján múlik a sikernek!
kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:
Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:
Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.
Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!