Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás és "izomnövelés" az...

Futás és "izomnövelés" az kizárja egymást?

Figyelt kérdés
Szóval ha futsz futópadon, vagy akárhol azzal égeted a kalóriát, de hogy ha mellette izmot növelsz az nem hat ki egymásra? mert nálam az a helyzet hogy 54kg/173cm vagyok, és szeretnék egy kicsit kondiba lendülni, arra ott a futás, de mellette súlyzós, illetve pár gépet használok gonditerembe. tudom, nagyon amatőr kérdés de nem vagyok tisztába az ilyen dolgokkal. Szóval ha esetleg egy hozzáértő, vagy ebben jártas személy elmagyarázná, megköszönönném! üdv

2013. ápr. 17. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Ha megy mellé elég kaja, vagyis kalória pluszban leszel, akkor tudsz izomtömeget növelni. De túl sok futás nem kellene, ha nehezen hízol.
2013. ápr. 17. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

Az izomnöveléshez kell egy bizonyos tápanyagplusz, amit be tud épülni az izomba.

A futás tápanyagot (energiát) használ el.

Remélem nem túl nehéz összeadni a kettőt.

2013. ápr. 17. 19:33
 3/6 poiu ***** válasza:

Kaja, nyilván.

Egy vizsgálatot ismerek, amiben extrém futás hatását nézték (2 hónap alatt 4500 km!). A lábizmokból fogyott valamennyi, a felsőtest izmaiból semmi.

[link]

Jó, ezek nem testépítők hanem futók, de úgy tűnik a cardió nem bántja az izmot, kivéve ha extrém, és akkor is csak azt, amit mozgatsz.

Más kérdés, hogy az erőedzést csinálhatod kicsit kardiósra, főleg az elején, amikor bármitől fejlődsz.

2013. ápr. 22. 11:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha ez így lenne poiu, akkor lenne helyi zsírégetés. De NINCS!

És azzal is tudnám cáfolni az állításodat, hogy én ilyen időben elég sokat focizok, olyan szépen elfogyok a felső testről is mint a huzat. A karomról, mellemről is megy le az izom is. Szóval igen is lehet vele elég sok izmot veszteni.

2013. ápr. 22. 11:21
 5/6 poiu ***** válasza:
OK, testépítőkről nem ismerek hasonló vizsgálatot, valószínűleg nem is szívesen mennének bele ilyesmibe :-). Arra van adat, hogy a szoksás 20-40 perc karció nem árt az izomnak.
2013. ápr. 22. 11:34
 6/6 Osynho ***** válasza:

Én megye II-ben focizok, mellette edzek. Bár ez se valami magas szint, de érezhetően "káros" az izmoknak. Heti 2 fociedzés + hétvégén meccs. Elég sokat kivesz az emberből, hiába próbálok sokat enni mellé. Azért 90 perc futás, ütközés stb eléggé le tudja szívni az embert, mondjuk 30 fokban. Ehhez jön még, hogy baromi nehéz a kondit hozzáigazítani, hiszen, pl lábedzés után napokig menni se nagyon tud az ember és egy hátazás után se olyan kellemes futkározni. :)

Viszont normálisabb intenzitású futás nem hiszem hogy ártalmas, főleg amatőr szinten. Sőt, direkt jót tesz pl a keringésnek.

2013. ápr. 22. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!