Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a megfelelő alkalmazási...

Mi a megfelelő alkalmazási mód tömegnövelő esetén?

Figyelt kérdés
Űdv Mindenki! pár napja mérlegeltem testsulyomat és az eredmény azt mutatta hogy -10 kg-mal alatta vagyok a testmagasságomhoz való ideális testsulynak!tudni szeretném a sportnak és a helyes táplálkozásnak köszönhetöen hizni kezdenék van e olyan határ ami káros lehet a fejlődést tekintve,ugy értem fogyás esetében nem ajánlják agyors ütemü fogyást a szervezet regenerálódási folyamatai végett, forditott esetben van e ilyen kockázat? bár tény hogy olyan gyors ütemben ugysem fogok hizni de szeretném ezirányu ismereteimet bőviteni szóval aki járatos ilyenben és tud tanáccsal szolgálni,megköszönném válaszait!És a tömegnövelő helyes használatával kapcsolatban is fogadnék érdemi javaslatokat,tanácsokat! köszöntem!

2013. ápr. 5. 13:35
1 2
 1/13 Osynho ***** válasza:
32%

"pár napja mérlegeltem testsulyomat és az eredmény azt mutatta hogy -10 kg-mal alatta vagyok a testmagasságomhoz való ideális testsulynak"

Nincs testmagassághoz tartozó ideális testsúly. Ez egy hülyeség. Testzsírszázalékot kell mérni.

Hízni, vagy izmosodni szeretnél?

2013. ápr. 5. 13:41
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt is aztis, gömbölyödni szeretnék, de ugy és olyan mértékben hogy jelenlegi arányos testalkatomat megtartsam,tehát jelenleg arányosan oszlik meg a suly rajtam,de inkább az izmosodás felé hajlok, mégis csak attól férfias a férfi ha izmok dadnak a testén nem pedig zsirkupac!
2013. ápr. 5. 14:03
 3/13 Osynho ***** válasza:
47%

A zsírosodás helyét nem tudod megválasztani, az genetikailag determinált.

Viszont nem a tömegnövelőtől kell várni a csodát, az csak instant kaja. Rendes tömegnövelő étrend kellene és hozzá kemény súlyzós edzés.

2013. ápr. 5. 14:06
 4/13 A kérdező kommentje:
a jelenlegi adataim a következők,165 cm magasság és 54kg testsuly, én 65re szeretnék felhizni!azzal már kiegyeznék,remélve hogy nem vágnák az orrom alá állandóan a nagy balga pasik hogy micsoda vézna vagyok!Perzse elsősorban magam miatt akarom a hizást hogy énis jól érezzem magam a börömben és nem a beszólogatások végett,
2013. ápr. 5. 14:06
 5/13 A kérdező kommentje:
a sulyzós edzést már elkezdtem harmadik hónapja nyomom keményen! heti három napos edzésprogramot ccsinálok,edzésnapokon tömegnövelő kiegészitő használatával,
2013. ápr. 5. 14:08
 6/13 Osynho ***** válasza:
Kaja rendben van?
2013. ápr. 5. 14:46
 7/13 A kérdező kommentje:

a kajával ugy vagyok hogy eszek amennyit birok,és folyamatosan tanulmányozom a kaják összetételét,főleg a szénhidrát,fehérje és energia tartalmukat!Mert ugy tudom ezek a legmeghatározóbb testépités szempontjából

de mindig tanulok valami ujjat,ugyhogy ha van tanács ezügyben szivesen fogadom!

2013. ápr. 5. 15:04
 8/13 Osynho ***** válasza:
47%
2-2,5g fehérje + 4-5g ch (testalkat, mozgás függő)/ tskg + rendes zsírok. Napi 5-6x kajálás, 20 tskg mellé 1l víz. Ez az alap, aztán úgy is látod, hogy megy-e a fejlődés.
2013. ápr. 5. 15:13
 9/13 A kérdező kommentje:
A javaslatoddal kapcsolatban két észrevételem lenne,1, a napi 5-6 étkezés jelenleg nekem kicsit sok,a 3-4 még menne de az 5-6 az sok,sem idöm sem gyomrom nem engedi hogy ennyit egyek. 2, a viz mennyiség, 20tskg hoz 1 liter viz irod, eszerint napi két három litert kellene fogyasztanom, de jo ha 1 liter megy naponta,hogy az jo e vagy nem de a viz elég gyorsan távozik belőlem,ha iszok ugy kb egy két órán belül ki is ürül belőlem,és a viz jellegét illetöen melyik jobb a szénsavas ásványviz,a mentes ásvány viz, vagy a sima kuti kavicsszürt viz?
2013. ápr. 5. 15:47
 10/13 Osynho ***** válasza:

Pedig a kaja a legfontosabb. :) Én cipelem magammal dobozban a csirkerizst, ha tudom, hogy nem jutok kajához. :) A gyomor meg gyorsan hozzászokik. Felkelés után már tolom is a rendes kaját.

A sok folyadékfogyasztás meg nem csak a testépítés, hanem egészségügyi megfontolásból is fontos! 1l nagyon kevés, még veseproblémáid legyenek. Egyébként ehhez is gyorsan hozzászoksz. Legyen melletted egy üveg víz (tökmindegy, hogy bubis, vagy mentes), aztán kortyolgasd. Azért sem értem az 1l-t, mert nálam, így télen is lemegy 7-8 dl csak edzés közben, utána a fehérjével még fél liter. :) Nyáron meg 1,2-1,5l csak edzés közben. És nem vagyok egy 2m-es gorilla. :D

2013. ápr. 5. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!