Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » El lehet kezdeni akár 17...

El lehet kezdeni akár 17 évesen is harcművészetet tanulni?

Figyelt kérdés
Nem épp ügyességemről, hajlékonyságomról és jó mozgási képességeimről híres lány vagyok. Abszolute nem tartozik ide és szerintem nem is testalkat függő a dolog, de nem vagyok dici ilyesmi, sőőt...szeretek mozogni nagyon, csak nem vagyok valami jó. Mellé van egy kis gerincferdülésem és rövid látó is vagyok, szóval szemüveg nélkül nehézkes.Nagyon elkezdtek érdekelni a harcművészetek főleg a kung fu. Ezek ellenére és ilyenkor is érdemes, lehetséges elkezdeni?
2013. ápr. 2. 23:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sosem késő sportot tanulni. Én 38 évesen kezdtem el önvédelmet tanulni. Lassan 3 éve tanulom, és sosem bántam meg. Szóval hajrá, kislány! Ha kedved van hozzá, akkor menj és tanulj önvédelmet..

sok sikert

41/N

2013. ápr. 3. 01:46
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem. Nyugodtan elkezdheted akár még huszonévesen is.

A szemüveg meg nem feltétlenül gond. Ha meg bénázol, az természetes, nem fognak kinézni érte. Előbb-utóbb megügyesedsz...

2013. ápr. 3. 10:44
 3/11 kovpet ***** válasza:

Én is 30 fölött kezdtem. Fiatalon persze jobb lett volna, de az a vonat már elment :)

Első: te az vagy akinek gondollak? :)

2013. ápr. 3. 11:39
 4/11 anonim ***** válasza:
első vagyok.. Fogalmam sincs kire gondolsz, de tuti nem az vagyok mert én nem Magyarországon élek.
2013. ápr. 3. 11:58
 5/11 kovpet ***** válasza:
OK, értem. Kár :))
2013. ápr. 3. 11:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Az adottságaid alapján gondolkozz el fegyveres harcművészeten. Azokban sokat fejlődik a tartásod és fizikai erőnlétre kevésbé van szükség. Ilyen pl. a Katori.
2013. ápr. 3. 13:09
 7/11 kovpet ***** válasza:
Véleményem szerint a mostani jogi helyzetben egy fegyveres harcművészet teljesen haszontalan, sőt, káros.
2013. ápr. 3. 13:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Utolsó: Nem értem miért. Csak hobbi szinten szeretném és mert érdekel:)
2013. ápr. 3. 15:12
 9/11 kovpet ***** válasza:

A saját szórakoztatásodra persze jó, de gyakorlati haszna nem sok lenne.

Én úgy gondolom, hogy ha már harcot tanulsz, akkor azt úgy tedd, hogy legyen más haszna is a szórakozás mellett. Ha támadás ér, akkor növelt eséllyel hárítsd azt el. Erre a fegyveres képzés békében, törvényes keretek között nem jó.

Persze nem feltétlen baj, ha nincs haszna valaminek. Én is szeretek pl focizni és annak sincs úgy haszna, mégis élvezem. Ez ne tántorítson el :)

2013. ápr. 3. 15:24
 10/11 A kérdező kommentje:
Igaz, igaza van:)
2013. ápr. 4. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!