Szív és érrendszert erősítő edzésterv dohányzás mellé?
Szevasztok!
Dohányzom.
Arra gondoltam hogy mivel dohányzom lenézek a konditerembe. Régebben 1 évig jártam aztán ellustultam, most azért akarom h a cigitől ne lustuljak el és h ne szedje szét a szivem és érrendszerem.
Arra gondoltam ha mondjuk 20 percet futnék nagy sebességgel, illetve nagy súlyok emelése kis szünetekkel, az segítene.
Tudom hogy jönni fognak olyan kommentek h mért dohányzom ha edzeni akarok, ezeket kérlek kultúráltan fogalmazzátok meg.
Az edzésterv célja az lenne hogy "egészségesebb" maradjak és ne lustuljak el.
Kösz a válaszokat!
Hát, ez akkor sem fog menni. Ez nem így megy, hogy te majd valamivel ellensúlyozod a dohányzást. A dohányzás visszafordíthatatlanul károsítja a tüdőt, meg a a kardiovaszkuláris rendszert is. Aerob edzésformával valamennyire "javíthatsz" az állapotodon, viszont egy idő után nagyon hirtelen és nagyon durván beüthet a dolog, akár végzetes gyorsasággal is-persze attól függően, hogy mennyire dohányzol, bár ezt én csak igen/nem alapon kezelem.
Gondolok itt arra, hogy ha egy kicsit használjuk a fantáziánkat, akkor belegondolhatunk, hogy hogyan fog reagálni egy dohányzással károsított ér az erőlködésre a súlyok emelésénél, vagy egy dohányos szív, amikor fel kellene pörögnie valamennyire mondjuk a futáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!