Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Korai még? Lent a többi.

Korai még? Lent a többi.

Figyelt kérdés
Hy!13 éves fiú vagyok 170cm 55kg.6 hónapja gyúrok itthon rendszeresen 2 db egykezes 3.5 kg s súlyzóval.1. hónapban csak bevezető edzések napi 10-15 perc utána fokoztam most már napi 40-45 perc.(fekvőtámaszok,húzodzkodás,és sulyzós gyakorlatok)Lehet bajom hogy ilyen korán keztem?(mikor elkezdtem nem néztem valami jól ki:) de mostmár eléggé elkezdtem formálódni és 70 fekvőt lenyomok ,előtte alig ment a 30)
2013. márc. 24. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem, ezek a gyakorlatok mehetnek. A nagy súlyos gyakorlatokat kell kerülni: guggolás, felhúzás...
2013. márc. 24. 11:59
 2/8 Dogmatix91 ***** válasza:
saját testsúlyoddal végezhetsz gyakorlatokat és a 3,5kg sem nagy súly, de én azt még nem erőltetném ilyen fiatalon. Lábadról se feledkezz meg azért, guggolásból felugrás ilyen korban bőven elegendő (de még később is be lehet iktatni az edzéstervbe), magas ismétléssel meg főleg.
2013. márc. 24. 12:00
 3/8 anonim ***** válasza:
a saját testsúlyos gyakorlatoktól ebben a korban semmi bajod nem lesz, sőtt elősegíted, hogy egészséges gerincbántalmaktól mentes felnőtt emberré vállhas, a 3.5kg-s súlyzó nem súlyzó:) de a súlyzós edzést ebben a korban amíg a csontozatod nincs kifejlődve, nagyon nem is kell erőltetni.
2013. márc. 24. 12:00
 4/8 A kérdező kommentje:

Hy!Köszi a válaszokat :)Naponta 400-500 fekvőt csinálok(nem egyben:) ) 100-150x huzodzkodás és még sokat biciklizem.

A súlyzós gyakorlatokat akkor ne csináljam?

2013. márc. 24. 12:11
 5/8 anonim ***** válasza:
A súlyzós edzésekkel várj még 3 - 3,5 évet...!
2013. márc. 24. 13:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy a súlyzós edzésektől megállhatok a növésben?
2013. márc. 24. 15:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinél !

Én amikor kezdtem akkor megnőttem magasságra is !

2013. márc. 24. 19:22
 8/8 Dogmatix91 ***** válasza:
ezt a 4-500 fekvőt kicsit túlzásnak érzem, vagyis inkább feleslegesnek. A neten egyébként találsz különböző saját testsúlyos gyakorlatokat (különböző fekvőtámaszok és húzódzkodások), érdemes kipróbálni őket.
2013. márc. 24. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!