Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ér valamit? (Testépítés)

Ér valamit? (Testépítés)

Figyelt kérdés

13,5 éves vagyok 176 cm 68 kg (nem vagyok kövér mert sportolok egy héten 4szer)

3 hete elkezdtem a testépítést.

Bicepszre, tricepszre, mellre, hátra szoktam csinálni

Egy nap egy izomcsoport. 1 héten 4-5x szoktam csinálni

Bicepszre 1kezessel:13-14kg

Franciarúddal állva 16-17kg

Franciarúddal padon ülve 18kg

Ezekből 4x10 sorozat

Fekve a padon felvele "döntötve"egykezessel 13kg

Tricepszre géppel lehúzás 10-15kg

Sima rúddal kinyomás egyenes padon 38-40kg

Egykezessel 10-13kg

Egyik láb behajlítva a padon másik a földön és hátra kitolom 16kg

Mellre egyenes padon kinyomás 40kg

Lefele döntött padon 38kg

Felfele "döntött" padon 30kg

Két egykezessel egyenes karral padon 11-12kg

Hátra fejem mögé géppel lehúzás 25-30kg

Fejem elé 25-30kg

Franciarúddal fejemhez felhúzás 20kg

Egykezessel egyenes karral fejemmek egymagasságba 8-10kg

Két egykezessel nyújtott karral oldalra fejemmel egymagasságba 7-8kg

Mindenből 4x10-es sorozat

Bocsi de nem tudom a feladatok nevét pontosan

Ez így jó?

Tudnátok javasolni valamit? Étrendel vagy a feladatokkal?

És ér valamit hogy izmosabb/sportosabb legyek?

2013. márc. 22. 14:07
 1/9 A kérdező kommentje:
És mennyi idő múlva fog meglátszani?
2013. márc. 22. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Ugy erzem egy-ket napja kimeritettuk ezt a kerdest, es az volt a tanulsag hogy ez igy SZAR, semmit nem er. Egyreszt azert, mert egy heten mind a hat izomcsoportot meg kell edzeni (mell, kar, hat, vall, lab es has), ezekbol te 3et birsz vallalni, a vall, lab es has kimarad, ami nelkul semmit nem er. Meg egyszer mondom, minden izomcsoportot meg kell edzeni. Tevedes ne essek, a fociedzesed nem szamit labedzesnek. Masodszor pedig azert mert gondolom szarul kajalsz ezek melle, a testepites sikeret pedig legnagyobb mertekben a helyes taplalkozas hatarozza meg.

Azt javaslom hogy menj fel a body.builder.hu-ra es kezdd el olvasgatni a testepites alapjait, tanuld meg hogyan epul fel a tested, hol van az izom, hol tapad, hol van a zsir, mik a feherje es szenhidrat dus kajak, hogyan kell helyesen vegrehajtani a gyakorlatokat, es mik azok a gyakori hibak amit a hozzad hasonlo hobbi testepitok rendre elkovetnek, stb stb...

Es hogy utolso kerdesedre is valaszoljak, ez igy semmikor nem fog meglatszani, mert ez igy lof*sz. Es nagy szivesseget tennel ha elfogadnad hogy amit most mondtam az ugy van, nem azert mondom hogy kib*sszak veled, vagy mert egy patkany vagyok, hanem azert mert ezek a testepites alapjai, es ezek igy vannak. Es legy szives ne kerdezd meg holnap is hogy jo e, mert nem jo, es ugyanezt a valaszt fogod kapni. Arrol nem beszelve, hogy 13 es FEL evesen meg szerintem kicsi vagy ehhez a sporthoz.

2013. márc. 22. 14:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Ide még csak most írtam először. :)
2013. márc. 22. 15:00
 4/9 A kérdező kommentje:
De azért kösz :D
2013. márc. 22. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Azt mered allitani hogy ez nem te voltal? Nagyon erdekes...Vagy 13.5 eves 176 centis 68kilos fiukkal van tele a gyk, akik heti 4szer sportolnak, es csak mellre, bicepszre, tricepszre es hatra edzenek.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2013. márc. 22. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Jobban jársz ha nem edzel súllyal 16 éves korodig minimum, de inkább 18.
2013. márc. 22. 17:35
 7/9 A kérdező kommentje:

14 és fél éves vagyok csak félre írtam...

amúgy meg nem lehet hogy más is írt???

minek tenném föl kétszer ugyanazt a kérdést?

2013. márc. 22. 18:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Azert mert egy kis b*zi vagy, es a lazado kamasz fejedben az a gondolat fogalmazodott meg tegnap hogy biztos azert irtuk amit irtuk hogy kib*sszunk veled, ezert ma kicsit atformaltad a kerdest es feltetted ujra, hatha most masok olvassak el es neked tetszo valaszt kapsz. Nem kapsz, mert ez tegnap is es ma is egy szar volt, es holnapra is az marad. Ez igy nem testepites, ennek igy nem lesz eredmenye, ez igy csak idopocsekolas. Es nem, nem lehet hogy mas is irt, ugyanolyan testsullyal, korral, magassaggal, edzesszammal, nem lehet. Ha csak nincs egy ikertestvered akkvel egyutt jarsz focizni es hasonloan hulye mint te.
2013. márc. 22. 20:22
 9/9 A kérdező kommentje:

-_- jézusom...ne ilyen baromságokkal írd már tele a kérdést.

Hidd már el hogy nem én írtam!!!Nem is focizni járok.

-___-

2013. márc. 23. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!