Ér valamit? (Testépítés)
13,5 éves vagyok 176 cm 68 kg (nem vagyok kövér mert sportolok egy héten 4szer)
3 hete elkezdtem a testépítést.
Bicepszre, tricepszre, mellre, hátra szoktam csinálni
Egy nap egy izomcsoport. 1 héten 4-5x szoktam csinálni
Bicepszre 1kezessel:13-14kg
Franciarúddal állva 16-17kg
Franciarúddal padon ülve 18kg
Ezekből 4x10 sorozat
Fekve a padon felvele "döntötve"egykezessel 13kg
Tricepszre géppel lehúzás 10-15kg
Sima rúddal kinyomás egyenes padon 38-40kg
Egykezessel 10-13kg
Egyik láb behajlítva a padon másik a földön és hátra kitolom 16kg
Mellre egyenes padon kinyomás 40kg
Lefele döntött padon 38kg
Felfele "döntött" padon 30kg
Két egykezessel egyenes karral padon 11-12kg
Hátra fejem mögé géppel lehúzás 25-30kg
Fejem elé 25-30kg
Franciarúddal fejemhez felhúzás 20kg
Egykezessel egyenes karral fejemmek egymagasságba 8-10kg
Két egykezessel nyújtott karral oldalra fejemmel egymagasságba 7-8kg
Mindenből 4x10-es sorozat
Bocsi de nem tudom a feladatok nevét pontosan
Ez így jó?
Tudnátok javasolni valamit? Étrendel vagy a feladatokkal?
És ér valamit hogy izmosabb/sportosabb legyek?
Ugy erzem egy-ket napja kimeritettuk ezt a kerdest, es az volt a tanulsag hogy ez igy SZAR, semmit nem er. Egyreszt azert, mert egy heten mind a hat izomcsoportot meg kell edzeni (mell, kar, hat, vall, lab es has), ezekbol te 3et birsz vallalni, a vall, lab es has kimarad, ami nelkul semmit nem er. Meg egyszer mondom, minden izomcsoportot meg kell edzeni. Tevedes ne essek, a fociedzesed nem szamit labedzesnek. Masodszor pedig azert mert gondolom szarul kajalsz ezek melle, a testepites sikeret pedig legnagyobb mertekben a helyes taplalkozas hatarozza meg.
Azt javaslom hogy menj fel a body.builder.hu-ra es kezdd el olvasgatni a testepites alapjait, tanuld meg hogyan epul fel a tested, hol van az izom, hol tapad, hol van a zsir, mik a feherje es szenhidrat dus kajak, hogyan kell helyesen vegrehajtani a gyakorlatokat, es mik azok a gyakori hibak amit a hozzad hasonlo hobbi testepitok rendre elkovetnek, stb stb...
Es hogy utolso kerdesedre is valaszoljak, ez igy semmikor nem fog meglatszani, mert ez igy lof*sz. Es nagy szivesseget tennel ha elfogadnad hogy amit most mondtam az ugy van, nem azert mondom hogy kib*sszak veled, vagy mert egy patkany vagyok, hanem azert mert ezek a testepites alapjai, es ezek igy vannak. Es legy szives ne kerdezd meg holnap is hogy jo e, mert nem jo, es ugyanezt a valaszt fogod kapni. Arrol nem beszelve, hogy 13 es FEL evesen meg szerintem kicsi vagy ehhez a sporthoz.
Azt mered allitani hogy ez nem te voltal? Nagyon erdekes...Vagy 13.5 eves 176 centis 68kilos fiukkal van tele a gyk, akik heti 4szer sportolnak, es csak mellre, bicepszre, tricepszre es hatra edzenek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
14 és fél éves vagyok csak félre írtam...
amúgy meg nem lehet hogy más is írt???
minek tenném föl kétszer ugyanazt a kérdést?
-_- jézusom...ne ilyen baromságokkal írd már tele a kérdést.
Hidd már el hogy nem én írtam!!!Nem is focizni járok.
-___-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!