Edzésterv, így lehetséges?
Nem rossz a heti 3 edzés sem, de ahogy előző válaszoló is írta nem túl szerencsés ha két egymást követő nap végigedzed az egész tested, mert nem hagysz neki időt pihenni. Ahány ember, annyi féle edzésötlet. Én személy szerint azt javasolnám, hogy a hétfői edzéseken csinálj egész testes edzést, mert a hét elején még fel vagy töltődve energiával. Majd a csütörtököt és a pénteket oszd fel felsőtest és alsótest napokra. Így nem lesz két egymást követő nap megedzve azonos izom, ezzel a túledzés lehetőségét is elkerülve. Nem tudom milyen hosszan edzesz általában, de 45 perc az ideális edzéshossz, ha pedig heti háromszor jut időd termet látogatni a 1.5 óránál nem érdemes túlságosan többet edzeni, már amennyiben izomméretet szeretnél növelni. Szerintem egy teljes testes edzéshez tökéletesen elég izomcsoportonként 2 gyakorlatot végedzeni 3-as szériákkal. (Bicepszre, tricepszre nyugodtan lehet külön-külön két gyakorlat, a mell, hát, váll illetve a comb izmait viszont egy izomnak érdemes venni, viszont a combnak tényleg nem árt egy 3-as gyakorlat sem.) Ez időben is belefér a 1.5 órába, illetve az edzés végére maradó izmokra is jut még elég energiád, hogy alaposan átdolgozd. A felső és alsó test napokon nyugodtan támadhatod az izmokat 2-3 gyakorlattal is comb esetén 4-gyel (két hajlító és két feszítő combizomgyakorlat), véleményem szerint.
Mindenki, mást javasol, én személy szerint ezt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!