Végig olvastam ezen a body. Builder en a sárgakapszulát, logikus meg minden, írja hogy meg kéne határozni a makro tápanyag szükségletünket, de arra nem találtam benne választ, hogy hogyan?
Kérdezd meg azt aki írta:)
(bár ő tuti leszedné a fejedet érte)
Hogy miből mennyi az függ az alap kalória igényedtől, attól, hogy mit és mennyit edzel és attól is, hogy célod.
Céltól függ.
Tömegeléskor 2-2,5 gramm/tskg fehérje kell és 4-5 gramm/tskg ch. Kezdheted 2 gramm fehérjével és 4 gramm ch-val és ha nem jön a tömeg akkor vidd feljebb.
Szálkásításnál a fehérjebevitelt kicsit feljebb kell vinni a ch-t pedig le kell szorítani. Azaz addig csökkented a ch bevitelt amíg nem fogy a tömeg heti fél-1 kg optimális. Lehet hogy te még 3 gramm ch-nál is szálkásodsz, de az is lehet hogy jön fel tömeg. Nem minden ember egyforma, neked kell belőni, hogy mekkora tápanyagyagbevitelre hogy reagál a szervezeted. Én pl. már 3,5 gramm ch és 2 gramm fehérje mellett is tömegelek, azaz a napi ch-m tömegeléskor 400 gramm, 220-230 gramm fehérje mellett.
Remélem érthetően írtam le.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!