Mennyit szoktatok sportolni hetente?
"Rengeteg embert ismerek, akik sport nélkül néznek ki jól (pl én sem tudok hízni, mégsem sportolok), és sport nélkül tök vidámak. "
Ha valaki betegesen sovány, az nem jelenti azt, hogy jól néz ki. Kell az arányos forma, a testtartás, (a magasság), és az egészséges, energikus kisugárzás!!!
Vidám mástól is lehet valaki, de az nem az a bizonyos életvidámság, belső nyugalom, ami az egészségből következik!!!
"Rengeteg embert ismerek, akik sport nélkül néznek ki jól (pl én sem tudok hízni, mégsem sportolok), és sport nélkül tök vidámak. "
Egy haverom lefogyott, és ő mondta, hogy amíg nem kezdett el sportolni nem tudta, hogy mennyire szar sport nélkül élni, mert egyszerűen nem volt viszonyítási alapje hozzá. És az, hogy fiatalon valaki hogy néz ki, semennyire sem mérvadó: majd nézd meg, hogy néznek ki 25 évesen. Onnantől már csak azok néznek ki jól, akik aktívan tesznek is érte, hogy jól nézzenek ki. És akkor nekiállni sportolni, amikor már huszon vagy harminc akárhány éves az ember elég nagy szívás. Gyerekem lesz egészen biztos, hogy valamit sportolnia kell majd.
Rengeteg 25 évesnél idősebbet ismerek, akik egy percet sem sportolnak és mégis szép a tartásuk, (arányosan) vékonyak és egészségesek.
De ahogy érzitek!
Igen!
Mégis mi értelme azért küzdenie valakinek, hogy a születése pillanatában megadatott értekeit javítsa?
Ha már egyszer ezt kapta, teljesen mindegy, tehet érte rengeteget, de úgy is tudni fogja: nem ilyen volt, innentől kezdve meg az egész önbecsapás.
Hát te hülye vagy már bocs.
Én például egész kiskoromban kövér voltam.Cikiztek,szégyelltem magam.Elkezdtem sportolni és arányos,izmos alkatra tettem szert. Ez önbecsapás? El kellett volna fogadnom,hogy kövér vagyok?
Nem tudom te kiket ismersz,de akiket én ismerek és nem sportolnak,rossz az egészségük,nincs állóképessègük,ronda a testük,vagy gerincproblémáik vannak.Hidd el,a sport hiányát nagyon megszenveded később:)
Oké, most már izmos vagy, de attól még ugyanúgy lúzer voltál kiskorodban, mert csúfoltak. Kitudod törölni az emlékeket? Nem. Lehet, hogy megizmosodtál, de a stigma a kövérséged miatt örökké veled marad.
Önbecsapás.
"Oké, most már izmos vagy, de attól még ugyanúgy lúzer voltál kiskorodban, mert csúfoltak. Kitudod törölni az emlékeket? Nem. Lehet, hogy megizmosodtál, de a stigma a kövérséged miatt örökké veled marad. "
Nyilván nagyon fiatal vagy, nyilván nagyon sok negatív élmény ért, és ezek nagy hatással voltak rád. Mivel nagyon fiatal vagy, úgy érzed, hogy ezek örökké veled maradnak, és ezek az élmények fogják meghatározni az egész hátralévő életed. Persze a fiatalkorban ért hatások valóban meghatározóak, de csak rajtad áll, hogy miként dolgozod fel őket: dönthetz úgy, hogy maradsz az áldozat szerepében, és akkor (önbeteljesítő jóslatként) valóban egész életedre lúzer maradsz, de a sérelmekből erőt merítve, azokat afféle intellektuális múnicióként felhasználva motiválhatod magad kimagasló eredmények elérésére, és végül minden tekintetben túlszárnyalhatod azokat akikhez képest kiskorodban lúzernek számítottál.
És valamit nagyon jól jegyezz meg: az életben nem az lesz a lúzer, aki oviban lúzer volt, hanem aki nem tud mit kezdeni az életével, elbassza az idejét mindenféle ócska időtöltéssel (xbox, wow), és nem veszi észre, hogy az élet elszaladt, és majd 25-3o évesen nézi, hogy nem ért el sehova, pontosan ot van, ahol 1o-15 évvel ezelőtt. Ezek az emberek jellemzóen nem azok, akik sportolnak, hanem azok, akik már a tesióráról is lógtak. ;-)
Már ne is haragudj, de tipikus sportoló vagy, aki annyira elégedett magával, hogy minden mondatát szentnek és érinthetetlennek tartja.
Nos: nem ért kimagaslóan sok negatív élmény. Nyilván voltak, lesznek csalódások az életemben, dehát na, erről szól ez a rémálom.
Kettő: a 24 év "nagyon fiatalnak" számít?
Három: az áldozat örökké áldozat marad. Akármilyen sikereket ér el, akármennyire értékesebb ember lesz a terrorizálónál, a stigma, a bélyeg örök. Ez nem piszok, nem lehet lemosni. Lehetsz te az Apple vezérigazgatója, a gyerekkori ismerőseidnek akkor is csak az maradsz, akinek pl 7 évesen a budiba nyomták a fejét. Hiába vagy kigyúrt - ez esetleg a tartós szívatást akadályozza meg. De emlékeket nem töröl el.
Hm, én úgy vettem észre, hogy azok az emberek, akik pl tesióráról lógtak rendszerint azért lógtak, mert mondjuk épp sefteltek/üzleteltek legális vagy épp illegális dolgokkal. És hát tudjuk, hogy ezek az üzletek hozzák a legtöbb hasznot! :)
Arról már nem is beszélve, hogy olyan világban élünk, hogy ha rosszat teszel, azzal csak a saját sikeredet biztosítod be.
Hát, a magyar társadalom fiatal felnőttjeinek a legnagyobb problémája pont az, hogy nem értek el sehova. Ennyire azért nem kellene lenézni őket csak azért, mert sportolsz.:)
És akkor személyeskedek: lehet azzal jönni, hogy nem fogok elérni semmit. Jelen pillanatban mégis van munkám, elvégeztem egy fősulit, tudok spórolni pénzt építgethetem az életem. Biztos nem a legjobb fizetés, és tutira nem a legjobb suli legjobb szaka, de akkor is... (Pont itt gyakorin írták, hogy attól, hogy sz@r, azért örüljek neki.)
De ezek szerint akkor, ha valaki sportol, akkor egy családos, több gyerekes milliomos lesz 30 éves korára... ezt elkellene kezdened hirdetni, nem?
Ui.: wowozok. És gondolkodtam azon, hogy vegyek egy xboxot/ps-t. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!