Miért mondják, hogy ha kocogni/futni járunk, akkor a tempót fejlesszük először, aztán a távot?
Én csiga vagyok, lehet gyalogolni tudnék gyorsabban, mint ahogy kocogok. Viszont az évek során egyre többet bírok percben és távban. Sokan mondják, hogy inkább a tempóra menjek. De miért?
A rendszeresség miben segít?
Semmi rendszerességet nem bírok ki, még a lefekvésben és az evés időpontjában is folyamatos változatosságot igénylek.
Heti 2-3-szor igyekszem mozogni, úszok, kocogok, bringázom, tornázom, mikor mit. Így nem jó?
1.az intenzitás miatt.
2.az önfegyelemben és a rendszer kialakításában,a tudatosságban.
Önfegyelem végett elég az, hogy egyáltalán kimozdulok kocogni, rendszert nem akarok, annak elég a suli.
Nekem nagyobb élmény, ha nem fáradok ki, csak épp kellemes mértékben. Ha kínoznám magam, hamar elmenne a kedvem.
Meg így több eredményt látok, ha a távra megyek.
Én mindíg a távot növeltem. Egy órát futok, először csak 7, aztán 7.5, aztán már 8 - 9 és a végén 10 Km-ig jutottam. Persze, ebben van séta is! Ahogy hozzászoksz a távhoz, úgy tudod aztán növelni, és ezzel persze az intenzítás is növekedik!
Sok sikert ls kitartást!
A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!