Miért nem tudok futni? További lent!
A súlyfelesleg bizony nagy mértékben terheli az ízületeket, így a térdízületeket is. Miután futás közben a térdünk kapja szinte a legnagyobb terhelést-súlyfeleslegnél a gerinc mellett mindenképpen a térdet említeném-ezért szerintem próbálj áttérni egy lassú, de ugyanakkor lendületes kocogásra. Kicsit "csalhatsz", ha a karodat sokkal intenzívebben használod. Sokat, elítélendő módon sokat futok, de bizony én is jártam így. Sajnos meggondolatlanul engedtem egy elég hosszú szteroidos kúrát. Rengeteget híztam, 25!! m-t sem tudtam futni. A leülés, felállás is nehezemre esett, volt amikor nyüszítettem a fájdalomtól. Ekkor egy orthopédus ajánlotta a GCA 2000 nevű kapszulát, Szegedről rendeltem meg. Közben még naponta 4-5 X kentem, masszíroztam a sajgó térdeimet Flexagillel. Előtte még térd MRI is készült, ami kevesebb izületi folyadékot mutatott ki, mint amennyinek átlagban lennie kell, de más elváltozást semmit.
Nem tudom, hogy pszichésen hatott-e a GCA, valamint a krém? Nem tudom egyáltalán melyik volt a hatásos? Esetleg a kettő fúziója? 'De! Két nap után futottam, igaz csak 4 km-t, de alig-alig fájt. Időközben le is ment a fölösleg, már ugye fent írtam, futok sokat és fájdalommentesen.
Ajánlottam már másoknak is, bevált. Nem vagyok javas asszony, de valamit csak tudhat ez a kapszula, a krémet nem rendszeresen, de alkalmanként használom. A kapszulát 3 hónapig ajánlotta az orvos, de csak egy havi adagot szedtem be. Az is biztos, hogy futás közben szépen feltelődik folyadékkal a térd, de ugye az "újrafutásig" el kell jutni.
Kívánom Neked, sikerüljön felépülnöd, gyógyuljon meg a térded egészen!
Üdv.: Rea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!