Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem tudok futni? További...

Miért nem tudok futni? További lent!

Figyelt kérdés
6 éve rendszeres volt a sport az életemben, tornász voltam, heti 5 tesi óra+önvédelem edzés. Vége lett a sulinak mindez abba maradt, híztam 25kg-ot! Most diétával ebből már leadtam 12 kg-ot, de futni nem tudok mivel 50m után nagyon fáj a jobb térdem! Mi lehet az oka?

2013. márc. 1. 22:59
 1/10 A kérdező kommentje:
Egyébként fitness dvd-re tornázok, és akkor az ugra-bugra részeknél semmi fájdalom, csak futásnál!
2013. márc. 1. 23:01
 2/10 anonim ***** válasza:
futás közben a rossz útviszonyok és súlyfelesleges miatt hatalmas erő nehezedik a térdizületre. becsapódáskor kb mintha a súlyodd 4-5-szöröse lenne rajta. ezért fáj a térded. ajánlom futás helyett az úszást az nem terheli az izületet. avgy egy jó futú cipő beszerzése és nem betonon futás
2013. márc. 1. 23:08
 3/10 anonim válasza:
0%
Azért nem tudsz futni, mert terhes vagy....
2013. márc. 1. 23:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Terhes vagyok 2 éve??????
2013. márc. 1. 23:18
 5/10 anonim ***** válasza:
nekem is voltak fájdalmaim futás elején, de elmúltak ahogy hozzászoktam, amúgy én 115kg al kezdtem futni.
2013. márc. 1. 23:33
 6/10 A kérdező kommentje:
én amikor megpróbáltam akkor voltam 84 kg, most vagyok 72, és nem változott semmi, csak orvoshoz nem akarok ezzel egyből rohangálni! Azért kérdezlek Titeket! Köszönöm válaszaitokat! :)
2013. márc. 1. 23:36
 7/10 anonim ***** válasza:
A hirtelen hízás miatt túlterhelődtek az ízületeid. Én sem vagyok sovány sőt majdnem 100 kg vagyok, de nekem nincsenek ilyen gondjaim mert fokozatosan híztam meg és azért mozogtam is közbe, Persze futni nem nagyon tudok a súlyom miatt, de az úszással azért sokat fogytam ám, fájdalmak nélkül. Szóval ha van erre lehetőség akkor inkább csináld azt.
2013. márc. 1. 23:58
 8/10 anonim ***** válasza:
2013. márc. 2. 00:15
 9/10 anonim ***** válasza:

A súlyfelesleg bizony nagy mértékben terheli az ízületeket, így a térdízületeket is. Miután futás közben a térdünk kapja szinte a legnagyobb terhelést-súlyfeleslegnél a gerinc mellett mindenképpen a térdet említeném-ezért szerintem próbálj áttérni egy lassú, de ugyanakkor lendületes kocogásra. Kicsit "csalhatsz", ha a karodat sokkal intenzívebben használod. Sokat, elítélendő módon sokat futok, de bizony én is jártam így. Sajnos meggondolatlanul engedtem egy elég hosszú szteroidos kúrát. Rengeteget híztam, 25!! m-t sem tudtam futni. A leülés, felállás is nehezemre esett, volt amikor nyüszítettem a fájdalomtól. Ekkor egy orthopédus ajánlotta a GCA 2000 nevű kapszulát, Szegedről rendeltem meg. Közben még naponta 4-5 X kentem, masszíroztam a sajgó térdeimet Flexagillel. Előtte még térd MRI is készült, ami kevesebb izületi folyadékot mutatott ki, mint amennyinek átlagban lennie kell, de más elváltozást semmit.

Nem tudom, hogy pszichésen hatott-e a GCA, valamint a krém? Nem tudom egyáltalán melyik volt a hatásos? Esetleg a kettő fúziója? 'De! Két nap után futottam, igaz csak 4 km-t, de alig-alig fájt. Időközben le is ment a fölösleg, már ugye fent írtam, futok sokat és fájdalommentesen.

Ajánlottam már másoknak is, bevált. Nem vagyok javas asszony, de valamit csak tudhat ez a kapszula, a krémet nem rendszeresen, de alkalmanként használom. A kapszulát 3 hónapig ajánlotta az orvos, de csak egy havi adagot szedtem be. Az is biztos, hogy futás közben szépen feltelődik folyadékkal a térd, de ugye az "újrafutásig" el kell jutni.

Kívánom Neked, sikerüljön felépülnöd, gyógyuljon meg a térded egészen!

Üdv.: Rea

2013. márc. 3. 09:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszaitokat! Remélem tudom hasznosítani az általatok leírtakat! :) Köszi
2013. márc. 3. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!